Η ηλεκτρική BMW M με 4 ηλεκτροκινητήρες «παντρεύει» την i4 και την M4 (photos)


O αγωνιστικός βραχίονας της BMW ετοιμάζει να «εκτοξεύσει» την απόδοση των νέων ηλεκτρικών M μοντέλων.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 20/12/2022

Τον περασμένο Αύγουστο η BMW M αποκάλυψε μέσω video ένα νέο σύστημα μετάδοσης πάνω στο οποίο εργάζεται για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο M με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που έχουν προσαρμοστεί σε μια τροποποιημένη BMW i4 M50.

Αυτή τη φορά σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο με αυτές τις προδιαγραφές, το οποίο μπορείτε να το δείτε από κάθε οπτική γωνία. Ο εξηλεκτρισμός των κινητήρων δε θα μπορούσε να μη φτάνει και στον αγωνιστικό βραχίονα της BMW. Το συγκεκριμένο concept βασίζεται στην i4, με ένα νέο σύστημα μετάδοσης τετρακίνησης.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι τα μελλοντικά M EV, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, θα είναι αρκετά πιο ισχυρά από τα τρέχοντα ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα M. Προς το παρόν, η i4 M50 αποδίδει 544 PS και η iX M60 έχει ισχύ 619 PS, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες.

Πλέον, ήρθε η ώρα για την έναρξη των δοκιμών των νέων ηλεκτρικών BMW M, καθώς το πρωτότυπο που εντοπίσαμε να μεταφέρεται πάνω σε ένα τρέιλερ, έχει κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέχρι τότε, σε αυτό που εντοπίσαμε, βασισμένο και πάλι στην i4 M50, μπορούμε να δούμε τους φαρδύτερους θόλους των τροχών, σε μια προσπάθεια να κρυφτεί το μεγαλύτερο μετατρόχιο. Επιπλέον, η μάσκα προέρχεται από την M4 CSL.

Η BMW δεν έχει προσδιορίσει τη χρονική στιγμή αλλά και τις M εκδόσεις στις οποίες θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα μετάδοσης.

Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στην επόμενη γενιά των M3 και M4. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι εδώ και μήνες υπάρχει η σκέψη στις τάξεις των Βαυαρών για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού M supercar.