Η KIA τραβά την… κουρτίνα και δείχνει το εσωτερικό του νέου Niro


Το νέο ηλεκτρικό της KIA ξεκίνησε της δοκιμές στους γερμανικούς δρόμους με έντονο καμουφλάζ.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 19/7/2021

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Niro έχουν ήδη κυκλοφορήσει ήδη από τον περασμένο μήνα, ωστόσο ο φακός του συνεργάτη του Car and Driver κατάφερε να αποθανατίσει το εσωτερικό του.

Το ηλεκτρικό ΚIA δοκιμάζεται αυτές τις μέρες εντατικά στη Γερμανία, με τους Κορεάτες να επιμένουν στο έντονο καμουφλάζ και να μην αποκαλύπτουν τις γραμμές του εξωτερικού του αμαξώματος.

Κάτι ανάλογο και στο εσωτερικό, όπου με εξαίρεση την κεντρική κονσόλα, ο πίνακας οργάνων και η οθόνη πολυμέσων είναι επίσης καλυμμένα.

Το νέο Niro έχει τις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου της κατηγορίας C και βασίζεται στην πλατφόρμα J-Eco, όπως και το νέο Hyundai Ioniq. Το λανσάρισμά του αναμένεται στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 και όπως και το επερχόμενο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε Hybrid, Plug-In Hybrid, αλλά και σε ηλεκτρική έκδοση (EV). Σημειώνεται πώς η Kia έχει προγραμματίσει να λανσάρει 11 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 5θυρο αμάξωμά του έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο προς όφελος των εσωτερικών χώρων, ενώ και η σχεδίαση είναι σπορτίφ με τους πιο κοντούς προβόλους εμπρός και πίσω.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός είναι… προσωρινά και όχι αυτά του μοντέλου παραγωγής, ενώ για τα πίσω οι πληροφορίες μας αναφέρουν πώς θα είναι σε σχήμα μπούμερανγκ και θα εκτείνονται στα φτερά.