Η Mercedes EQA facelift εκπλήσσει με περισσότερες αλλαγές απ’ όσες αναμενόταν (photos)


Το EV πρωτότυπο που εντοπίσαμε στα χιόνια έχει «βαρύτερο» καμουφλάζ σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που φανερώνει μεγαλύτερες σχεδιαστικές τροποποιήσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 12/12/2022

Οι άνθρωποι φορούν περισσότερα ρούχα το χειμώνα για να αντιμετωπίσουν το κρύο και φαίνεται ότι ανάλογη… συνήθεια απέκτησε και η facelift έκδοση της Mercedes EQA.

Εντοπίσαμε το ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας στα χιόνια και σε αντίθεση με την καλοκαιρινή μας «γνωριμία», είχε αυξημένο καμουφλάζ. Αυτή τη φορά, δεν ήταν καλυμμένη μόνο η μάσκα, αλλά και ο εμπρός προφυλακτήρας, όπως και μέρος των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Αυτές οι επιλογές δείχνουν ότι τελικά οι αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες από ό,τι πιστεύαμε αρχικά. Το βαρύτερο camo στο εμπρός τμήμα σαφώς υποδηλώνει νέο σχεδιασμό σε σχέση με το EV που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2021.

Περνώντας στο πλάι, το συγκεκριμένο πρωτότυπο με τα διακριτικά EQA 350 4Matic, δε δείχνει να έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από την τρέχουσα έκδοση. Όσο για το πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα φαίνεται ότι έχουν νέα σχεδίαση.

Δεν έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος, αλλά θα μπορούσε η Mercedes να προγραμματίσει μια αναβάθμιση για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX καθώς και μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην Ευρώπη, η EQA διατίθεται σε 4 εκδόσεις: 250, 250plus, 300 4Matic και 350 4Matic, με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας από 66,5 kWh έως 70,5 kWh και ισχύ από 190 PS έως 292 PS.

Το ντεμπούτο της ανανεωμένης έκδοσης της EQA αναμένεται εντός του 2023.