Η «μικρή» Mercedes-AMG GLC 43 Coupe των 408 PS... δείχνει τα δόντια της (photos)


Όταν βρίσκεσαι κοντά στα γραφεία της AMG στο Affalterbach, έχεις και τα τυχερά σου, όπως να «πέσεις» πάνω σε ένα σπορ coupe της Mercedes GLC.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 11/1/2023

Η νέα γενιά της Mercedes GLC SUV παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και πλέον έρχεται η σειρά των Coupe εκδόσεων. Διάφορα πρωτότυπα είναι στους δρόμους πραγματοποιώντας τις τελευταίες δοκιμές.

Έχουμε κατασκοπεύσει, το προηγούμενο διάστημα, την «απλή» έκδοση,  την κορυφαία AMG έκδοση GLC 63 Coupe, όσο και τη «μικρότερη» AMG GLC 43 Coupe και σήμερα έχουμε ξανά φωτογραφίες από την τελευταία, η οποία «γύριζε» κοντά στα γραφεία της AMG στο Affalterbach.

Ενώ η «κανονική» GLC Coupe φαίνεται πιο κομψή, η έκδοση AMG είναι πιο σπορ, ασφαλώς, με τη μεγάλη μάσκα Panamericana, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, τα φαρδύτερα μαρσπιέ και τη μεγάλη πίσω αεροτομή.

Επιπλέον, η AMG CLC 43 Coupe «πατάει» πάνω σε μεγαλύτερους τροχούς, ενώ διαθέτει και διαχύτη στο πίσω μέρος. Το έντονο καμουφλάζ στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, ωστόσο, δε μας επιτρέπει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα φρένα είναι μεγαλύτερα από το απλό μοντέλο, αλλά μικρότερα από την κορυφαία 63 έκδοση, ενώ άλλο ένα στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ των δύο AMG εκδόσεων είναι οι απολήξεις της εξάτμισης. Τετραπλές σε αμφότερες, στρογγυλεμένες στη «μικρή» έκδοση, τετραγωνισμένες στη μεγάλη.

Μια βασική διαφοροποίηση στη νέα AMG GLC 43 Coupe θα αφορά τον κινητήρα. Ο 6κύλινδρος της τρέχουσας γενιάς θα δώσει τη θέση του στον 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 L, που αποδίδει 408 PS, με στάνταρ ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V.

Περνώντας στο εσωτερικό, δεν αναμένουμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με την απλή έκδοση, εκτός από τα κλασικά γνωρίσματα των μοντέλων AMG (σπορ τιμόνι, καλύτερη πλευρική στήριξη στα καθίσματα, επιγραφές). Λογικά θα περιμένουμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη infotainment 11,9 ιντσών.

Η παρουσίαση των Coupe εκδόσεων της GLC αναμένεται εντός του έτους. Λογικά θα προηγηθεί η «βασική» έκδοση, πριν ακολουθήσουν οι δύο AMG (43 και 63), εκτός αν η Mercedes αποφασίσει να μας εκπλήξει με ταυτόχρονη παρουσίαση.