Η νέα Aston Martin Vantage έχει πιο «επιθετικά» χαρακτηριστικά (photos)


Οι πρώτες λεπτομέρειες της facelift έκδοσης «αποκαλύπτουν» μικρές, αλλά εμφανείς διαφοροποιήσεις στα δύο άκρα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 24/5/2023

Πριν από λίγες μέρες σας παρουσιάσαμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της facelift έκδοσης της Aston Martin Vantage Roadster.

Πλέον, ήρθε η ώρα και για ένα αυτοκίνητο δοκιμών της coupe έκδοσης να κάνει το «ντεμπούτο» της ενώπιον των συνεργατών μας στο Nurburgring, κοντά στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας.

Όπως είχαμε δει και στην cabrio εκδοχή, συνολικά το αμάξωμα δε δείχνει να έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από το τρέχον μοντέλο. Ωστόσο, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, θα υπάρξουν οι αλλαγές που συνήθως «φέρνει» μια αναβάθμιση στο μέσο του κύκλου ζωής μιας γενιάς ενός μοντέλου.

Στο εμπρός τμήμα, βλέπουμε ένα διευρυμένο άνοιγμα στη μάσκα, μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Επιπλέον, το κάλυμμα του κινητήρα θα γίνει πιο «συμβατικό», ακολουθώντας τη φιλοσοφία σχεδίασης του αντικαταστάτη της DB11.

Περνώντας στο πίσω μέρος, μια σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στην ύπαρξη αεραγωγών στις άκρες του ανανεωμένου προφυλακτήρα, ενώ και οι απολήξεις της εξάτμισης μοιάζουν μεγαλύτερες και πιο «επιθετικές».

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι το ταμπλό είναι καλυμμένο, οπότε το εσωτερικό του αυτοκινήτου αναμένεται να αναβαθμιστεί, πιθανότατα με νέο πίνακα οργάνων αλλά και καινούρια οθόνη του συστήματος infotainment.

Με δεδομένο ότι η παρουσίαση της Aston Martin Vantage δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2024, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για περισσότερες διαφοροποιήσεις αλλά και να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για τη γκάμα των αναβαθμισμένων κινητήρων. Περιμένουμε, πάντως, να παραμείνει ο V8 twin-turbo 4,0 L, αποδίδοντας, ίσως, κάτι περισσότερο από τους 510 PS.