Η νέα Bentley Continental GT έχει πολλά καινούρια στοιχεία και τα αποκαλύπτει (photos)


Η facelift έκδοση παρουσιάζει τις (αρκετές) διαφορές της σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, αλλά και τις επιρροές από άλλα μοντέλα της φίρμας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 27/4/2023

Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες φωτογραφίες της ανανεωμένης Bentley Continental GT και αυτή τη φορά μπορούμε να σας δείξουμε τις πιο «αποκαλυπτικές» λήψεις μέχρι σήμερα.

Μπορεί το καμουφλάζ να μην απουσιάζει εντελώς, ωστόσο είναι σαφώς λιγότεροσε σχέση με το παρελθόν και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να σχηματίσουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα για το πώς θα είναι η facelift έκδοση όταν βγει από τη γραμμή παραγωγής.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός τμήμα. Τα φωτιστικά σώματα φαίνεται ότι μοιάζουν με αυτά των Bantur και Bacalar, με τη δεύτερη να είναι η πιο πιθανή περίπτωση με βάση, τουλάχιστον, το οβάλ σχήμα τους. Επιπλέον, σε αυτό το ενδεχόμενο συγκλίνει και η χαρακτηριστική «λωρίδα» των φώτων ημέρας LED.

Ανασχεδιασμένος είναι και ο μπροστινός προφυλακτήρας, που πλέον φτάνει αρκετά ψηλά, σε σημείο μάλιστα που οι προβολείς να τοποθετούνται μέσα σε αυτόν, αντί για τα εμπρός φτερά.

Οι αλλαγές δε σταματούν εδώ καθώς και η μάσκα φαίνεται ελαφρώς μικρότερη και πιο στενή σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους. Αν όντως αυτό ισχύει και δεν είναι κάτι παραπλανητικό, σημαίνει ότι το καπό θα έχει μεγαλώσει, ίσως και για λόγους ασφαλείας σε περιπτώσεις σύγκρουσης.

Περνώντας στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν μεγαλώσει σε μήκος και πλέον είναι χωρισμένα σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, ενώ στην τρέχουσα έκδοση είναι ενιαία. Ένα μικρό κομμάτι τους έχει ενταχθεί στη θύρα του χώρου αποσκευών, δίνοντας της τη δυνατότητα στο άνοιγμά της να μεγαλώσει λιγάκι ώστε η φόρτωση να είναι πιο άνετη.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, περιμένουμε ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδόσεις PHEV, με κινητήρες V6 και V8. Άλλωστε, από το 2026 η Bentley έχει θέσει ως στόχο να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά και plug-in hybrid σύνολα. Ωστόσο, ορισμένες παραδοσιακές επιλογές αμιγώς θερμικών κινητήρων εσωτερικής καύσης μπορεί να διατηρηθούν σε πρώτη φάση.

Η παρουσίαση της facelift έκδοσης της Bentley Continental GT αναμένεται εντός του 2023.