Η νέα BMW iX2 φορτίζει με τρόπο που δεν τον περιμένεις (photos)


Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της γερμανικής εταιρείας δοκιμάζεται στα χιόνια και αποκτάμε μια «γεύση» της νέας σχεδίασής της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 9/2/2023

H ΒΜW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας X2 και αυτή τη φορά έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ηλεκτρικής έκδοσης iX2.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περίσταση στην οποία την εντοπίσαμε δεν είναι και η πιο συνηθισμένη, καθώς την «πετύχαμε» να φορτίζει τις μπαταρίες της σε ένα ταχυφορτιστή της Tesla, σε χιονισμένο περιβάλλον.

Όπως είχαμε δει και στην πρώτη μας επαφή μαζί της, η iX2 χαρακτηρίζεται από την κλειστή μάσκα και την έλλειψη απολήξεων εξάτμισης, όπως συμβαίνει, άλλωστε, σε κάθε EV. Το αυτοκόλλητο «Electrified Vehicle» που φέρει το πρωτότυπο δεν αποτελεί προσδιοριστικό στοιχείο του αμιγώς ηλεκτρικού χαρακτήρα της, καθώς χρησιμοποιείται και σε PHEV εκδόσεις.

Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι η έκδοση iX2 xDrive30, η οποία αναμένεται να μοιράζεται την τεχνολογία με τη νέα iX1. Αυτό σημαίνει κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 313 PS και 494 Nm. Αργότερα δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, η οποία, αναπόφευκτα, θα έχει και χαμηλότερη τιμή.

Το έντονο καμουφλάζ καλύπτει τις λεπτομέρειες του αμαξώματος, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη σχεδίαση. Το μαύρο τετράγωνο που φαίνεται στη μάσκα πιθανότατα περιέχει τους διάφορους αισθητήρες ασφαλείας του οχήματος, ενώ παίρνουμε μια «γεύση» από τους νέους προβολείς.

Δυστυχώς, από τον τρόπο που είναι σταματημένο το crossover δεν υπήρχε η δυνατότητα για συνολικές λήψεις του πίσω μέρους του. Ωστόσο μοιάζει να φορά τα φώτα παραγωγής, τα οποία είναι καλά κρυμμένα. Αντίθετα, ευδιάκριτη είναι η αεροτομή.

Η παρουσίασή του δεν έχει καθοριστεί χρονικά, αλλά αναμένεται να συμβεί εντός του 2023. Θα μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα αν τα μελλοντικά πρωτότυπα που θα συναντήσουμε θα καλύπτονται από μικρότερες ποσότητες καμουφλάζ.