H νέα BMW M3 και σε έκδοση CS!


Η BMW συνεχίζει την εξέλιξη της νέας M3 CS στην ευρύτερη περιοχή του Nürburgring όπου ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα πρωτότυπα να κάνουν δοκιμές με ελαφρύτερο καμουφλάζ από ό,τι ως τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 26/5/2022

H παρουσίαση της καινούργιας BMW M3 CS αναμένεται να γίνει την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, όπως έχει γίνει γνωστό. Ως τότε (και σίγουρα μέχρι το τέλος της εφετινής χρονιάς), η ακόμα πιο σπορ έκδοση της νέας M3 θα εξελίσσεται για να προσφέρει ό,τι καλύτερο θέλουν να της δώσουν οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας.

Στις φωτογραφίες του συνεργάτη μας μπορούμε να δούμε τα πρωτότυπα να κάνουν δοκιμές στην περιοχή του Nürburgring, όπου οι οδηγοί της εταιρείας μπορούν να ρυθμίσουν κατάλληλα την ανάρτηση καθώς και την απόδοση της ροπής του κινητήρα. Ο τελευταίος αναμένεται να αποδίδει «περίπου 540 ίππους» (sic), σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που υπάρχουν. 

Θυμίζουμε ότι στην M3 Competition o τρίλιτρος σε σειρά twin turbo κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 PS/6.250 rpm και μέγιστη ροπή 650 Nm/2.750-5.500 rpm. 

Ο συνεργάτης μας φωτογράφος απαθανάτισε την καινούργια M3 CS πλάι στην –επίσης καμουφλαρισμένη και υπό εξέλιξη– M4 CSL (φωτογραφία κάτω). Όπως μπορούμε να δούμε, τα δύο αυτοκίνητα έχουν την ίδια μάσκα, φώτα ειδικά σχεδιασμένα για τις συγκεκριμένες εκδόσεις των μοντέλων και σπόιλερ από ανθρακονήματα το οποίο εκτείνεται χαμηλά στον εκεί προφυλακτήρα, ο οποίος διαφέρει συγκριτικά με αυτόν της M3 Competition.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η BMW, η νέα M3 CS θα είναι διαθέσιμη μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο προφανώς θα έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του αυτοκίνητου και να αντέχει στο αυξημένο φορτίο δύναμης.

Το βάρος θα είναι μειωμένο χάρη στην ευρύτερη χρήση ανθρακονημάτων τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Αναφορικά με το τελευταίο, στις φωτογραφίες φαίνεται ότι θα υπάρχουν καθίσματα μπάκετ και το νέο σύστημα ενημερωδιασκέδασης «iDrive 8», όπως και ότι στο ταμπλό θα βρίσκονται ενσωματωμένες σε κοινό πλαίσιο δύο έγχρωμες οθόνες.