H νέα BMW Σειρά 8 Convertible "κόβει" βόλτες στους δρόμους του Μονάχου


Ο δοκιμές συνεχίζονται για την ανανεωμένη 8 Series της BMW με τους φωτογράφους μας να «συλλαμβάνουν» την Convertible έκδοση σε δημόσιου δρόμο στη Βαυαρικής πρωτεύουσα.

  • Photos: CARPIX
  • 30/12/2021

Σε ένα εκτεταμένο lifting υποβάλει η BMW την σειρά 8 και ως εκ τούτου σειρά παίρνει και η ανοικτή εκδοχή της.

Απ΄ ότι αντιλαμβανόμαστε από τις εικόνες που μας έστειλε ο συνεργάτης μας, οι αλλαγές αφορούν κυρίως το εμπρός και το πίσω μέρος, όπου και καλύπτεται με το σχετικό καμουφλάζ.

Ωστόσο, οι διαφοροποιήσεις δεν μπορούν να κρυφτούν και εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα και στους νέας σχεδίασης προβολείς, ενώ εικασίες μπορούμε να κάνουμε και για αλλαγές στον προφυλακτήρα.

Οι ανεπαίσθητες αυτές αισθητικές τροποποιήσεις συνεχίζονται και στο πίσω τμήμα, κυρίως στα φώτα, ενώ ο προφυλακτήρας δείχνει να έχει παραμείνει ο ίδιος.

Φωτογραφίες για το εσωτερικό δεν κατάφερε να έχει ο «κατάσκοπός» μας, ωστόσο είναι δεδομένο πώς το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας που διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη αφής.

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους κινητήρες για την BMW Σειρά 8 Convertible οι επιλογές πιθανότατα θα περιλαμβάνουν έναν υπερτροφοδοτούμενο 3,0-λίτρων σε σειρά 6κύλινδρο με απόδοση 250 kW / 340 PS και 499 Nm ροπής. Στην κορυφαία έκδοση θα τοποθετείται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 4,4 λίτρων με ισχύ 390 kW / 530 PS και μέγιστη ροπή 749 Nm.

Σημειώνεται πώς από τον… πλαστικό θα περάσουν αργότερα και οι M8 και M8 CSL.

Το λανσάρισμα της ανανεωμένης BMW Σειρά 8 αναμένεται μέσα στο 2022.