Η νέα BMW XM έρχεται με 760 PS και 1.000 Nm ροπής!


Το 2023 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της BMW M και έτσι η βαυαρική εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο αποκλειστικά για την βαυαρική υπομπράντα. Δυστυχώς δεν πρόκειται για τον διάδοχο της θρυλικής M1. Λόγος γίνεται για το μεγαλύτερο και πιο βαρύ SUV της μάρκας που θα ζυγίζει περίπου στα 2.700 κιλά.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 13/9/2022

Αν και τα πλήρως αποκαλυπτικά renderings της XM έχουν βρει τον δρόμο τους στο Διαδίκτυο, η BMW εμμένει στο αρχικό της σχέδιο και δεν θα αφαιρέσει το καμουφλάζ μέχρι το μεγάλο ντεμπούτο του οχήματος της που θα γίνει αργότερα μέσα στο 2022. Ωστόσο, ήδη φαίνεται ότι οι διαιρούμενοι προβολείς από το concept της XM θα μεταφερθούν και στην έκδοση παραγωγής.

Στην πραγματικότητα το τελικό στάδιο της BMW XM θα έχει υιοθετήσει πάνω από το 90% από τις λεπτομέρειες που είχε το concept SUV. Οι βασικές αλλαγές που θα δεχτεί είναι οι παραδοσιακές λαβές των θυρών και μια μικρότερη μάσκα.

Η BMW XM θα έχει διπλές απολήξεις της εξάτμισης σε κάθε γωνία του πίσω προφυλακτήρα. Ωστόσο, οι ζάντες που «φοράει» φαίνονται μικρές για ένα τόσο μεγάλο SUV, όμως η BMW  γνωστοποίησε ότι θα υπάρχει και η επιλογή 23 ιντσών.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με αυτό το πρωτότυπο που εντοπίστηκε στη Γερμανία, όλες οι εκδόσεις XM θα διαθέτουν ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η πρώτη και απλή έκδοση που θα κυκλοφορήσει θα έχει απόδοση 659 PS, ενώ η ναυαρχίδα που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται XM Label, αναμένεται να έχει την απόδοση του Concept της XM στα 760PS και 1.000 Nm ροπής.

Ενώ αυτά τα δύο πρωτότυπα θα διαθέτουν τον νέο V8 twin-turbo «S68» κινητήρα 4,4 λίτρων της BMW, φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει μία βασική έκδοση XM 50e με ένα εξακύλινδρο PHEV σύστημα κίνησης. Το φθηνότερο XM της παρτίδας δεν θα είναι και τόσο... φθηνό με αρχική τιμή περίπου στα 110.000 € έως 120.000 € . Η ναυαρχίδα της XM, η XM Label, όπως φημολογείται θα κοστίζει μέχρι και 190.000 €. Οι τιμές φυσικά αφορούν την γερμανική αγορά...

Η BMW θα αποκαλύψει την XM πριν από το τέλος του έτους, τότε που η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Spartanburg.