Η νέα Ferrari SF90 LM εντυπωσιάζει και είναι έτοιμη για παρουσίαση (photos)


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο «άγρια» έκδοση της Stradale των 1.000 PS θα έχει, τελικά, το όνομα Le Mans.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 6/6/2023

Η παρουσία πρωτοτύπων της Ferrari σε δημόσιους δρόμους δεν είναι μια εικόνα που εμφανίζεται συχνά. Αυτή τη φορά έχουμε, όμως, στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επερχόμενη Ferrari SF90 Versione Speciale.

Βέβαια, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως, τελικά, το όνομά της να είναι SF90 LM (Le Mans). Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, τότε το ντεμπούτο της είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11 Ιουνίου), όταν και είναι προγραμματισμένος ο 100ός αγώνας των 24 Ωρών του Le Mans.

Το νέο hypercar θα αποτελεί μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση της SF90 Stradale, η οποία αποδίδει 1.000 PS από το plug-in hybrid κινητήριο σύνολό της, που αποτελείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L που αποδίδει 780 PS και τρεις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 220 PS.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι οπτικές διαφορές είναι ήδη εμφανείς, με το μεγαλύτερο εμπρός spoiler, τις πρόσθετες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, έναν μεγάλο αεραγωγό στο καπό, που προς το παρόν «κρύβεται» από το καμουφλάζ, τους διαφορετικούς τροχούς (εντυπωσιακές οι μπλε ζάντες στο συγκεκριμένο πρωτότυπο) και την τεράστια πίσω πτέρυγα με τον «επιθετικό» διαχύτη.

Συνολικά το αμάξωμα φαίνεται λίγο μακρύτερο από την υπάρχουσα SF90. Η παραγωγή της, ασφαλώς, θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και προφανώς θα είναι εστιασμένη για τις πίστες. Ωστόσο, σίγουρα θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.