Η νέα ηλεκτρική Maserati Gran Turismo Fologore


H επόμενης γενιάς Maserati GranTurismo, η GranTurismo Folgore, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών δοκιμών της στο Nürburgring να κάνει μερικούς «ήσυχους» γύρους.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ:CARPIX
  • 22/7/2022

Η GranTurismo Folgore, η οποία έχει ήδη «πειραχθεί» από τη Maserati, μοιάζει βασικά με το GranTurismo που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά με μερικές αλλαγές. Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν χρειάζεται την ίδια ψύξη, επομένως οι εισαγωγές αέρα θα είναι διαφορετικές και η γρίλια κλειστή. Επίσης η θύρα του φορτιστή φαίνεται στην πίσω αριστερή γωνία του πίσω προφυλακτήρα.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η GranTurismo Folgore θα έχει ηλεκτροκινητήρες τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα και μαζί θα αποδίδουν περίπου 1200 ίππους. Οι επιδόσεις του τετραθέσιου κουπέ λέγεται ότι είναι επίσης εκπληκτικές, 0-100 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 300 km/h.

Ενώ το GranCoupe με τον βενζινοκινητήρα πιθανότατα θα αποκαλυφθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, αναμένουμε ότι η έκδοση Folgore θα φτάσει 6 μήνες μετά. Αργότερα θα δούμε επίσης ένα GranCabrio, τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και με έναν ηλεκτροκινητήρα.