Η νέα ηλεκτρική Porsche 718 Boxster προσπαθεί να «κρυφτεί» στους -23 βαθμούς (photos)


Αντέχουν τα ηλεκτρικά οχήματα στον Αρκτικό Κύκλο; Πόσο επηρεάζεται η αυτονομία τους και τα ηλεκτρικά τους κυκλώματα; Οι απαντήσεις έρχονται από την Porsche 718 Boxster.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 19/12/2022

H διαχείριση ακραίων θερμοκρασιών είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους μηχανικούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πόσο μάλλον για εκείνους που κατασκευάζουν σπορ αυτοκίνητα όπως η νέα Porsche 718 Boxster.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η επόμενη γενιά Boxster θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και αυτό ισχύει και για την επερχόμενη Cayman. Και επιτέλους έχουμε στη διάθεσή μας μία σειρά φωτογραφιών, καθώς κατασκοπεύσαμε τη δοκιμή αυτού του πρωτότυπου στους -23 βαθμούς Κελσίου.

Η Boxster θα έχει το πακέτο μπαταριών πίσω από τα καθίσματα, και όχι κάτω από αυτά, για να μιμείται τη διάταξη ενός παραδοσιακού αυτοκινήτου με κινητήρα στο κέντρο και να επιτρέπει στην Porsche να διατηρεί χαμηλή γραμμή οροφής.

Τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες βάζουν δύσκολα στα EV, καθώς είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά την αυτονομία τους. Προφανώς αυτό είναι που δοκιμάζουν οι Γερμανοί στη βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, μαζί, ασφαλώς, με τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων.

Το πρωτότυπο φαίνεται να έχει ένα συνονθύλευμα από παλιά και νέα μέρη, μερικά κρυμμένα κάτω από καμουφλάζ στο χρώμα του αμαξώματος. Όπως συνέβη και με τα δοκιμαστικά οχήματα της Taycan και της Macan, η Porsche αποφάσισε να προσθέσει μια ψεύτικη απόληξη εξάτμισης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα, κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας.

Το σχήμα του, πάντως, μας αφήνει να καταλάβουμε ότι στο Zuffenhausen προσπαθούσαν να μιμηθούν την εμφάνιση της βασικής Boxster. Οι αναλογίες της κεντρομήχανης 718 εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά την αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πώς θα είναι η τελική του μορφή; Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Mission R μάς έδωσε μια πρόγευση για το πώς η Porsche σκέφτεται να κινηθεί για τα ηλεκτρικά, αγωνιστικά της αυτοκίνητα. Ωστόσο, ορισμένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία του είναι πιθανό να «φτάσουν» και στην 718.

Μέχρι την παρουσίαση της νέας, ηλεκτρικής, 718 Boxster το 2024, μεσολαβεί ακόμα πολύς χρόνος και σίγουρα θα υπάρξουν αρκετά πρωτότυπα για να κατασκοπεύσουμε. Ωστόσο, όσοι είστε λάτρεις αποκλειστικά των θερμικών κινητήρων, μην απογοητεύεστε, καθώς ήδη η Porsche δοκιμάζει εδώ και καιρό την επόμενη 718 Boxster Spyder RS.