Η νέα Lamborghini Urus PHEV πιο «αγριεμένη» με πανίσχυρο κινητήρα Porsche! (photos)


Το εντυπωσιακό SUV της Lamborghini ρίχνει μέρος του καμουφλάζ του και αποκαλύπτει το πιο «επιθετικό» εμπρός τμήμα του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 19/1/2023

Πριν από 6 μήνες είδαμε για πρώτη φορά την plug-in hybrid έκδοση της Lamborghini Urus να δοκιμάζεται μαζί με ορισμένες (επίσης PHEV) εκδόσεις των Porsche Panamera και Cayenne.

Ξανασυναντήσαμε ένα πρωτότυπο στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, με νέους προβολείς, καινούρια μάσκα και βαρύ καμουφλάζ, ιδίως στο πίσω μέρος. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας νέες φωτογραφίες και αυτή τη φορά έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο ολοκαίνουργιο μπροστινό μέρος, καθώς το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει ελαφρώς.

Αν και η Lamborghini αναβάθμισε πρόσφατα την 5χρονη Urus, δεν παρουσίασε στη facelift έκδοση και PHEV μοντέλο, το οποίο συνεχίζει να υποβάλλει σε δοκιμές.

Η επιλογή της Lamborghini να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο εμπρός τμήμα είναι αξιοσημείωτη, αλλά προφανώς θα έχει τους λόγους της. Ουσιαστικά όλο το εμπρός τμήμα έχει αλλάξει. Τα φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας, ακόμα και το καπό είναι διαφοροποιημένα, με το τελευταίο να είναι αρκετά μακρύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Urus, προφανώς για να μπορέσει να υποδεχθεί την υβριδική τεχνολογία.

Η plug-in υβριδική «ταυτότητα» του πρωτότυπου προδίδεται από τη θύρα φόρτισης στο πίσω αριστερό φτερό. Άλλωστε, δεν περιμένουμε κάποια άλλη έκδοση του πολυτελούς SUV στο επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, όπως έχουμε εκτιμήσει και στο παρελθόν, η Lamborghini είναι πολύ πιθανό να μοιραστεί την plug-in υβριδική τεχνολογία με την Porsche. Βέβαια, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει ακριβώς και τα ίδια νούμερα στην απόδοση. Υπάρχουν πληροφορίες για έκδοση με 820 PS, η οποία πολύ πιθανό να προέρχεται από τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Στην Panamera, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 700 PS, ωστόσο για την Urus θα είναι τροποποιημένος. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, εκτός από την «πειραγμένη» έκδοση, να υπάρχει και το ίδιο ακριβώς κινητήριο σύνολο, ως δεύτερη επιλογή.

Υπό αυτή την έννοια, το συγκεκριμένο πρωτότυπο που σας παρουσιάζουμε, με το τόσο διαφοροποιημένο εμπρός μέρος, ενδέχεται να είναι εφοδιασμένο με το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο και γι’ αυτό θέλει να «ξεχωρίζει» ακόμα και εμφανισιακά.

Αναμένεται η PHEV έκδοση της Urus να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου, πάνω και από την Performante, αλλά και βαρύτερο από τις υπόλοιπες εκδόσεις, ακόμα και από την 2,2 τόνων Urus S.

Η παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης της Urus αναμένεται εντός του 2023.