Η νέα Mercedes AMG GLC 63 Coupe... στο πιάτο σας (photos)


Ο «καταιγισμός» νέων μοντέλων από τη Mercedes συνεχίζεται και από την πλευρά της AMG, η οποία ετοιμάζει την «καυτή» έκδοση της GLC 63 Coupe.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 30/10/2022

Μετά τις φωτογραφίες της «βασικής» Mercedes GLC Coupe, που σας παρουσιάσαμε πριν από λίγες μέρες, μπορούμε σήμερα να σας προσφέρουμε μερικές φωτογραφίες από την πιο «καυτή» AMG GLC 63 Coupe.

Σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο διακρίνουμε τη μάσκα Panamericana, τις μεγάλες ζάντες και τα φρένα, τα φαρδιά πλαϊνά μαρσπιέ και φυσικά τους τραπεζοειδείς σωλήνες εξάτμισης που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα μοντέλα AMG 63.

Το κουπέ αμάξωμα της GLC διαφοροποιείται, επίσης, με τη διαγώνια πτυχή που υπάρχει μπροστά από τους πίσω τροχούς. Μπορούμε επίσης να δούμε μια μικρή πίσω αεροτομή κάτω από το καμουφλάζ.

Αυτό που πραγματικά δεν έχουμε συνηθίσει με τα μοντέλα AMG 63 είναι το γεγονός ότι θα υπάρχει ο γνωστός, πλέον, τετρακύλινδρος 2λιτρος turbo κινητήρας, με τη «συνεργασία» ενός ηλεκτροκινητήρα, όπως ακριβώς τροφοδοτεί τη C 63. Επίσης δεν έχουμε συνηθίσει... να μην ακούγεται τίποτα όταν το αυτοκίνητο περνάει στο δρόμο με χαμηλή ταχύτητα.

Παίρνοντας ως βάση το γεγονός ότι η C Class και η GLC μοιράζονται την πλατφόρμα, θα μοιράζονται επίσης τις επιλογές κινητήρα. Η Mercedes AMG αποκάλυψε ήδη τη C 63, με τη συνδυαστική ισχύ των 680 PS και τη ροπή των 1.020 Nm, οπότε το ίδιο θα ισχύει και για τη GLC 63.

Πότε θα βγει στις εκθέσεις η Mercedes AMG GLC 63 Coupe; Κάποια στιγμή προς το τέλος του 2023 είναι η εκτίμησή μας, πιθανότατα ως μοντέλο του 2024.