Η νέα Mercedes AMG GLC Coupe για τα μάτια σας μόνο!


Η κουπέ εκδοχή της GLC θα διαθέτει εκδόσεις AMG για όσους από ένα SUV επιζητούν και τον απόλυτα σπορ χαρακτήρα. Κινητήρες, ιπποδυνάμεις αλλά και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 19/8/2022

Νωρίτερα φέτος, η Mercedes αποκάλυψε τη νέα GLC, ένα συμπαγές SUV που ανταγωνίζεται τα Audi Q5 και BMW X3. Η εταιρεία θα αποκαλύψει σύντομα την κουπέ έκδοση (η οποία θα ανταγωνίζεται τα Q5 Sportback και X4) και δύο ακόμα εκδόσεις AMG, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας GLC 63 και ενός μοντέλου μεσαίας ισχύος με όνομα που αυτή τη στιγμή είναι υπό συζήτηση. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα ονοματολογία «43» ή την ονομασία «53».

Είτε ονομάζεται Mercedes-AMG GLC 43 Coupe είτε GLC 53 Coupe, το πρωτότυπο εντοπίστηκε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά. Η τυπική GLC 43/53 έχει ήδη εντοπιστεί από κατασκόπους φωτογράφους, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που "συλλαμβάνεται" η κουπέ έκδοση.

Στο εξωτερικό μέρος του αμαξώματος παρατηρείται η κεκλιμένη οροφή καθώς και πιο επιθετικοί τροχοί, οι πιο άγριες εξατμίσεις και μία αεροτομή. Όλα αυτά είναι παρόμοια με αυτά που είδαμε στην GLC 43/53.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος αριθμός θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλά με βάση το σεντάν C-Class, το οποίο έχει μια σπορ παραλλαγή την C43, ο αριθμός 43 φαίνεται πιο πιθανός. Είτε έτσι είτε αλλιώς, γνωρίζουμε ότι αυτή η GLC θα «φοράει» έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα.

Στο σεντάν C43, ο κινητήρας M139L συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt που μπορεί να συνεισφέρει 13 επιπλέον ίππους για συνολική ισχύ 402 ίππων και 500 Nm ροπής. Δεδομένου ότι τα απερχόμενα C43 και GLC 43 παρήγαγαν την ίδια ισχύ, δεν περιμένουμε από τα νέα μοντέλα να αποκλίνουν (εκτός αν η Mercedes έχει κάποιου κρυφούς άσσους στο μανίκι της). Στην κορυφή της γκάμας, η GLC 63 θα χρησιμοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύστημα (επίσης με τετρακύλινδρο κινητήρα) που θα μπορούσε να αποδίδει έως και 670 ίππους.

Η GLC43/53 Coupe θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2023 ως μοντέλο του 2024.