Η νέα Mercedes AMG SL αποκαλύπτεται!


Η νέα Mercedes AMG SL είναι σχεδόν έτοιμη και κάνει τις τελευταίες δοκιμές της δείχνοντας μας περισσότερα στοιχεία από το όμορφο αμάξωμα της.

  • 22/6/2021

Έχουμε στη διάθεση μας μερικές νέες και πιο αποκαλυπτικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς Mercedes AMG SL που θα αποκαλυφθεί το 2022. Τα τρία πιο σημαντικά νέα για το επερχόμενο SL: Θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την AMG ώστε να γίνει πιο σπορ, θα έχει υφασμάτινη οροφή και θα έχει μικρό αλλά εύχρηστο πίσω κάθισμα.

Με την AMG να είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της νέας AMG SL, μπορούμε να περιμένουμε μια πολύ πιο σπορ εμφάνιση. Το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, αποκάλυψε ότι η SL κατασκευάζεται παράλληλα με την επόμενη AMG GT, και με τα δύο μοντέλα να βασίζονται στην πλατφόρμα που είναι γνωστή εσωτερικά ως Modular Sports Architecture (MSA). Αυτό το γεγονός όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρόνο αλλά και πολλά χρήματα από την ανάπτυξη των δύο μοντέλων.

Ο Moers είπε επίσης ότι η νέα SL-Class θα είναι «πολύ πιο σπορ» από το σημερινό μοντέλο, προσθέτοντας ότι θα έχει έναν «τέλειο συμβιβασμό μεταξύ δυναμικής οδήγησης και άνεσης, επειδή εξακολουθεί να είναι και ένα είδος cruiser». Συνέχισε δε να ξεκαθαρίζει ότι η επόμενη γενιά θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως roadster. Και όπως ξέρουμε, ένα roadster με υφασμάτινη οροφή αντί για την αναδιπλούμενη μεταλλική στην τρέχουσα έκδοση. Η υιοθέτηση της υφασμάτινης οροφής θα φέρει εξοικονόμηση βάρους και μεγαλύτερη πρακτικότητα, καθώς θα αυξηθεί ο όγκος του χώρου αποσκευών.

Έχουμε επίσης μία πρώτη ματιά του εσωτερικού, δείχνοντας ότι η μεγάλη οθόνη στη μέση του ταμπλό που είναι γνωστή από τη νέα S-Class θα βρει το δρόμο της στην SL, αλλά εδώ πλαισιώνεται από στρογγυλούς αεραγωγούς σε κάθε πλευρά. Το ταμπλό οργάνων φυσικά θα είναι ψηφιακό αλλά φαίνεται να είναι τοποθετημένο σε ένα πιο κλασικό περίβλημα.

Από τη νέα S-Class προέρχονται και οι κρυμμένες και αυτόματα ανοιγόμενες χειρολαβές των θυρών.

Οι επιλογές στους κινητήρες θα περιλαμβάνουν έναν 6κύλινδρο απόδοσης 435 ίππων στη βασική έκδοση, έναν twin turbo V8 522 ίππων και την κορυφαία SL63, όπως φαίνεται πιθανότατα σε αυτές τις φωτογραφίες με ισχύ τουλάχιστον 612 ίππων. Και ίσως περιμένουμε από τη Mercedes και μία SL73 ως μία υβριδική plug-in υλοποίηση με τον κινητήρα της SL63 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, με συνδυασμένη ισχύ που θα έφτανε τους 800 ίππους.