Η νέα Mercedes CLE Coupe «βολτάρει» κοντά στην πίστα του Nurbungring


Το νέο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που θα «γεφυρώσει» δύο οικογένειες μοντέλων.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:CARPIX
  • 28/7/2022

Δεδομένου ότι υποβάλλεται σε δοκιμές κοντά στο Nürburgring, η CLE Coupe πρόκειται να αντικαταστήσει και τα δύο Coupe C και E-Class ως μέρος της προσπάθειας της Mercedes-Benz να αναβαθμίσει τη γκάμα της.

Ενώ το αυτοκίνητο είναι αρκετά καμουφλαρισμένο, μπορούμε να δούμε ότι διαθέτει ένα στρογγυλεμένο εμπρός προφυλακτήρα με την χαρακτηριστική δικτυωτή μάσκα της Mercedes. Πλαισιώνεται από προβολείς που παραπέμπουν στους αντίστοιχους της C-Class και απ’ όσο μπορεί να διακρίνει κανείς και από μία σπορ εισαγωγή αέρα.

Προχωρώντας προς το πίσω μέρος του αμαξώματος, υπάρχει ένα μεγάλο παρμπρίζ που συνεχίζει σε μια έντονα κεκλιμένη οροφή. Στο πλάι βρίσκονται τα ενισχυμένα φτερά, ο κουπέ σχεδιασμός, ενώ ξεχωρίζουν και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Στο πίσω μέρος, φαίνονται τα κομψά φώτα LED και το πορτμπαγκάζ με την ενσωματωμένη αεροτομή. Πιο κάτω, υπάρχει ένας καμπυλόγραμμος προφυλακτήρας χωρίς τις εγκοπές για την εξάτμιση.

Η Mercedes δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για την CLE, ούτε έχει επιβεβαιώσει το όνομά της... Ωστόσο, το μοντέλο αναμένεται να βασίζεται στην C-Class και να διαθέτει ένα οικείο εσωτερικό με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών καθώς και ένα σύστημα ψυχαγωγίας 11,9 ιντσών.

Οι επιλογές κινητήρα θα είναι λογικά ίδιες με της C-Class και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 255 ίππους και 400 Nm ροπής.