Η νέα Mercedes CLE είναι προ των πυλών


Είναι αυτή η νέα Mercedes CLE που πιάστηκε από το φωτογραφικό φακό και αντικαθιστά τις C-Class και E-Class Convertible / Coupe;

  • PHOTOS: CARPIX
  • 2/7/2021

Όταν εντοπίσαμε για πρώτη φορά αυτά τα πρωτότυπα, ήμασταν σίγουροι ότι ήταν μπροστά μας η νέα γενιά της C-Class Convertible, αλλά οι νέες πληροφορίες που έχουμε μας δείχνουν ότι η Mercedes φαίνεται να ετοιμάζει την νέα CLE που έρχεται να αντικαταστήσει τις C και E Convertible/Coupe.

Τα τελευταία χρόνια οι convertible και οι coupe εκδόσεις των C-Class και E-Class είναι μοντέλα σε ένα τμήμα της αγοράς που έχει χάσει το ενδιαφέρον και τις πωλήσεις που είχε κάποτε. Γιατί λοιπόν να μην τις αντικαταστήσει με κάτι που θα βρίσκεται στη μέση των δύο κατηγοριών ως προς το μέγεθος και να μειώσει τον αριθμό των μοντέλων της; Έτσι σκέφτηκε η Mercedes και λέγεται ότι θα το κάνει παρουσιάζοντας την CLE που θα φτάσει στις εκθέσεις τόσο ως coupe όσο και ως «ανοιχτή» εκδοχή όπως φαίνεται στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Η Audi με τα Α5  και η BMW με τη Σειρά 4, έχουν ισχυρή παρουσία σε αυτές τις κατηγορίες και στους δύο τύπους αμαξωμάτων και είναι αδύνατο η Mercedes να αφήσει ελεύθερη την αγορά στους  μεγαλύτερους ανταγωνιστές της. Το γεγονός δε ότι η Audi και η BMW δεν προσφέρουν μόνο Coupe και Convertible, αλλά και έκδοση Sportback/GranCoupe των αυτοκινήτων τους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως δούμε και μία τετράθυρη έκδοση coupe της CLE αργότερα.

Τα πρωτότυπα CLE Convertible που εντοπίσαμε ήταν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη Σουηδία όπου ήταν μια ομάδα από 3 πρωτότυπα που συγκρίνονταν με μία E-Class Convertible. Οι άλλες φωτογραφίες που έχουμε δείχνουν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται κοντά στο Nürburgring.

Ο σχεδιασμός της CLE θα διαφέρει από την C-Class για να την κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο από αυτή, δίνοντας μία πιο σπορ υπόσταση. Το μπροστινό μέρος θα έχει πιο λεπτούς προβολείς και ένα «δικό» του πρόσωπο σε σύγκριση με την C- Class.

Περιμένουμε από την νέα CLE να μοιραστεί την πλατφόρμα και τους περισσότερους κινητήρες της με τη νέα C- Class, όταν φτάσει στην αγορά το πιθανότερο στο τέλος του 2022.