Η νέα Mercedes E-Class εμφανίστηκε με «εξάρτημα» που ουδείς περίμενε να δει (photos)


Μπορεί ένα πρωτότυπο που έχεις συναντήσει αμέτρητες φορές ως τώρα, να σε εκπλήξει από το πουθενά; Κι όμως, μπορεί!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 31/1/2023

Η αλήθεια είναι ότι η νέα γενιά της Mercedes E-Class, που αναμένουμε να παρουσιαστεί εντός του 2023, πιθανότατα από το καλοκαίρι και μετά, δε μας είναι άγνωστη.

Εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε συναντήσει αρκετά πρωτότυπα να δοκιμάζονται τόσο υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες, όσο και σε διάφορους τύπους αμαξώματος με πλήθος κινητήριων συνόλων. Ωστόσο οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα, έχουν κάτι το εντελώς νέο που μας εξέπληξε.

Συναντήσαμε δύο πρωτότυπα στο δρόμο, με ελάχιστο καμουφλάζ, που περιορίζεται στο εμπρός και το πίσω μέρος. Ενώ όλα μοιάζουν «φυσιολογικά», μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Η Mercedes έχει τοποθετήσει μια λεπτή, οριζόντια, μπάρα φώτων LED στη μάσκα, ανάμεσα στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Η συγκεκριμένη τακτική δεν είναι πρωτόγνωρη για τη γερμανική φίρμα, ωστόσο μέχρι σήμερα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της σειράς EQ. Δεν ξέρουμε αν αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη υβριδικού κινητήριου συνόλου - καθώς αποκλείουμε την περίπτωση αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης εκτός της γκάμας της EQ - ή αν η Mercedes αποφάσισε να διευρύνει την τοποθέτησή της και σε άλλες σειρές.

Επιπλέον, από τις φωτογραφίες που έχουμε, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν η μπάρα LED θα συνδέει τους προβολείς μεταξύ τους ή αν θα περιορίζεται μόνο σε τμήμα της μάσκας. Σίγουρα αυτή η εκδοχή που βλέπουμε δεν είναι η τελική, που θα φτάσει στο μοντέλο παραγωγής.

Περνώντας στο υπόλοιπο αμάξωμα, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από προηγούμενες συναντήσεις με τη νέα E-Class. Το καμουφλάζ στο εμπρός τμήμα δε μας αφήνει να δούμε καθαρά τη μάσκα, τον προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα «χειρότερη» στο πίσω μέρος. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι πιθανότατα θα κληρονομήσει σχεδιαστικές επιρροές από την S-Class.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο εσωτερικό, όπου η νέα E-Class θα δανειστεί κάποιες «λύσεις» από την EQE, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης οθόνης στην κεντρική κονσόλα. Πηγές λένε ότι η οθόνη 11,9 ιντσών από την C-Class θα είναι στάνταρ στη νέα E-Class, ενώ η οθόνη OLED 12,9 ιντσών της μάρκας που εμφανίζεται στην S-Class θα είναι διαθέσιμη προαιρετικά.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, η ήπια υβριδική τεχνολογία αναμένεται να είναι στάνταρ σε όλα τα κινητήρια σύνολα, ενώ θα υπάρξουν και plug-in εκδόσεις. Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη ναυαρχίδα AMG E63. Η C63 αποχωρίστηκε τον V8 twin-turbo κινητήρα για χάρη του 4κύλινδρου PHEV, ωστόσο από τη στιγμή που η επόμενη BMW M5 θα διατηρήσει τον V8, με υβριδικό χαρακτήρα, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και στην περίπτωση της Mercedes.

Όπως προαναφέραμε, η παρουσίαση της νέας E-Class αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023.