Η νέα Porsche 911 Targa έχει πιο sport σχεδίαση και σημαντικές αλλαγές (photos)


Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε φωτογραφίες της συγκεκριμένης έκδοσης και πραγματικά είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 1/4/2023

Έχουμε συναντήσει πολλά πρωτότυπα της Porsche 911, γενιάς 992.2 εδώ και πολλούς μήνες, από τη «βασική» Carrera έως την Turbo, αλλά όλα ήταν σε αμάξωμα coupe ή cabrio.

Έτσι, η πρώτη μας συνάντηση με μία facelift έκδοση Targa, στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών της, έχει από μόνη της εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας δεν διαφέρει μόνο στην προφανή δομή του αμαξώματος.

Στο εμπρός μέρος, παρά την ύπαρξη του καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει δύο και όχι τρεις οριζόντιες ράβδους που χωρίζουν τις εισαγωγές αέρα. Επιπλέον, λείπουν και οι κάθετες διαμορφώσεις πίσω από αυτές.

Ασφαλώς η συγκεκριμένη σχεδίαση μπορεί να συνδυάζεται με διαφορετικό κινητήριο σύνολο ή έκδοση και δεν αποκλείεται να πρόκειται για το πακέτο Sport Design, αν κρίνουμε και από τη σπορ σχεδίαση των απολήξεων της εξάτμισης, που έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Είναι ένα σχέδιο που δεν έχουμε δει ακόμα σε κανένα facelift πρωτότυπο της σειράς 992.

Αντίθετα, τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα «μεταφέρονται» από τα υπόλοιπα οχήματα προπαραγωγής της 911 που έχουμε συναντήσει το τελευταίο διάστημα, όπως και ο διαφοροποιημένος πίσω προφυλακτήρας.

Ασφαλείς πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και γνωρίζουμε ότι η γερμανική φίρμα προτίθεται να προσθέσει ένα υβριδικό σύνολο υψηλών επιδόσεων το επόμενο διάστημα.

Η παρουσίαση της νέας, αναβαθμισμένης, 911 αναμένεται εντός του έτους. Ωστόσο, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές εκδόσεις που ετοιμάζονται, το λανσάρισμά τους είναι πολύ πιθανό να γίνει σταδιακά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και το 2024.