Η νέα, «θηριώδης», Mercedes-AMG E53 Estate θα έχει σημαντική αύξηση ισχύος (photos)


Οι δοκιμές συνεχίζονται για την station wagon έκδοση επιδόσεων της νέας E- Class, που θα αποκτήσει PHEV κινητήριο σύνολο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 5/4/2023

Την ώρα που η Mercedes ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της νέας E-Class, σε ανάλογη κινητικότητα βρίσκεται και ο βραχίονας της AMG, για να αποκαλύψει τις εκδόσεις επιδόσεων του μοντέλου.

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου σας είχαμε παρουσιάσει τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της station wagon AMG έκδοσης της επερχόμενης E-Class και πλέον έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο.

Και αυτή τη φορά το πρωτότυπο που συναντήσαμε ήταν το «μικρότερο», της έκδοσης E53 Estate, ενώ ξέρουμε ότι θα υπάρξει και E63. Αν και η τρέχουσα E53 διαθέτει 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 L με ήπια υβριδική «ενίσχυση», όλα δείχνουν ότι η επόμενη γενιά θα στραφεί στο 4κύλινδρο plug-in hybrid σύνολο της sedan AMG C63 S E Performance.

Ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 680 PS. Ωστόσο, επειδή αναμένεται το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο να υιοθετηθεί στη μεγαλύτερη E63, το πιο πιθανό είναι να έχει μειωμένη απόδοση. Άλλωστε, η διαφοροποίηση από τους «μόλις» 435 PS που αποδίδει η τρέχουσα E53, θα ήταν τεράστια.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να επιλεχθεί η λύση του PHEV 3λιτρου V6 συνόλου της S 580e 4MATIC, που αποδίδει συνδυαστικά 517 PS και 750 Nm. Μοιάζει μια καλή επιλογή, που αφενός αναβαθμίζει την υπάρχουσα έκδοση και αφετέρου δεν «μπαίνει στα χωράφια» της E63.

Περνώντας στο σχεδιαστικό κομμάτι, το καμουφλάζ είναι έντονο και κρύβει τις περισσότερες λεπτομέρειες του αμαξώματος. Ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε τη μάσκα Panamericana και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Περνώντας προς τα πίσω, οι μεγάλες δαγκάνες φρένων ξεχωρίζουν στο πλάι, όπως και η θύρα φόρτισης στο πίσω αριστερό φτερό, ενώ στο πίσω μέρος, οι τετραπλές, κυκλικές, απολήξεις της εξάτμισης προδίδουν την ταυτότητα της E53, καθώς η E63 έχει τετραγωνισμένες.

Η παρουσίαση της «απλής» νέας σειράς E-Class αναμένεται εντός του 2023, οπότε ταυτόχρονα περιμένουμε τουλάχιστον την αποκάλυψη και της AMG E53. Ίσως η μεγαλύτερη έκδοση να αργήσει λίγο περισσότερο.