Η νέα θηριώδης Mercedes EQG αποκαλύπτει για πρώτη φορά το εσωτερικό της (photos)


Η ηλεκτρική έκδοση της G-Class συνεχίζει τις δοκιμές της στα χιόνια και μας παρουσιάζει λεπτομέρειες της καμπίνας της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 22/1/2023

Πριν από μία εβδομάδα, σας είχαμε παρουσιάσει τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ολοκαίνουριας, επερχόμενης, ηλεκτρικής Mercedes G-Class, της EQG.

Αυτή τη φορά είχαμε τη δυνατότητα να τη δούμε σταθμευμένη, δίνοντάς μας την ευκαιρία για μερικά κοντινά πλάνα, αλλά και να φωτογραφίσουμε το εσωτερικό της, αποκτώντας μια πρώτη ματιά για την καμπίνα της νέας ηλεκτρικής G-wagen.

Η γενική αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις σε σχέση με την αντίστοιχη θερμική G-Class. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές. Η διάταξη της ευρείας ψηφιακής οθόνης, που εκτείνεται από την πλευρά του οδηγού μέχρι την κεντρική κονσόλα μοιάζει ίδια με του τρέχοντος μοντέλου.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα χειριστήρια που βρίσκονται κάτω από αυτήν. Το αναλογικό ρολόι και τα κουμπιά που το περιβάλλουν έχουν εξαφανιστεί, ενώ το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού είναι νέο. Επιπλέον, βλέπουμε ένα touchpad, όπως ακριβώς είδαμε στην πρόσφατα αποκαλυφθείσα A-Class.

Αξιοσημείωτο είναι πως το τιμόνι διαθέτει επίπεδο κάτω μέρος, πράγμα που μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί μια παραλλαγή επιδόσεων της EQG.

Περνώντας στο εξωτερικό, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρώτο πρωτότυπο που συναντήσαμε. Ακόμα και το καμουφλάζ είναι ακριβώς το ίδιο. Συνολικά το αμάξωμα μοιάζει αρκετά παραπλήσιο με αυτό της θερμικής έκδοσης, με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως τα ανοίγματα στα φτερά, πιθανότατα για να μειώσουν την αεροδυναμική αντίσταση.

Όπως γνωρίζουμε, η EQG θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με μπαταρίες μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας, που θα εξασφαλίζουν αυξημένη αυτονομία.