Η νέα Toyota Corolla Cross κυκλοφόρησε στους δρόμους!


Συμβατική εξωτερική σχεδίαση, κίνηση στους εμπρός τροχούς και σίγουρα μία υβριδική έκδοση για τη νέα Toyota Corolla Cross, που αναμένεται το 2022.

  • 19/5/2021

Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες της νέας Toyota Corolla Cross, που τραβήχτηκαν στις ΗΠΑ, υποδηλώνουν πως το ιαπωνικό crossover θα διατίθεται και στην αμερικάνικη αγορά. Αν και διαθέτει έντονο καμουφλάζ, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι ουδεμία σχέση έχει στην εξωτερική του εμφάνιση με τη σημερινή Corolla.

Οι εισαγωγές του αέρα στο εμπρός μέρος είναι τοποθετημένοι αρκετά χαμηλά στον προφυλακτήρα σε σχέση με το sedan, ενώ ξεχωριστοί αεραγωγοί διακρίνονται και ψηλότερα στη μάσκα. Επίσης, τα φωτιστικά σώματα έχουν πιο ομαλό σχήμα.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου φαίνεται σε γενικές γραμμές συμβατική. Υπάρχουν κάποιες μικρές πτυχώσεις στο πλάι του αμαξώματος, ενώ η οροφή είναι ελαφρώς καμπυλωτή. Στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν να είναι ορθογώνια και να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σχήμα.

Η Toyota Corolla Cross θα χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,8 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 142 ίππους και 175 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης θα πηγαίνει στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Θα υπάρξει φυσικά και μία υβριδική έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα 73 ίππων και 163 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται με κινητήρα 1,8 λίτρων με ισχύ 99 ίππων και 142 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, η Corolla Cross θα ξεκινήσει να παράγεται τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Αμερική, ενώ οι πωλήσεις της είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν το 2022.