Η πανίσχυρη ηλεκτρική BMW i5 δοκιμάζει τα όριά της στο Nurburgring! (photos)


Η έκδοση M60 της i5 συνεχίζει τις δοκιμές της και τοποθετείται στην κορυφή της σειράς 5 των Βαυαρών, ακριβώς κάτω από την M5.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 4/11/2022

Έχουμε μερικές νέες φωτογραφίες της BMW i5, με πιο ελαφρύ καμουφλάζ σε σχέση με το παρελθόν και αυτή τη φορά το ηλεκτρικό sedan εθεάθη να κυκλοφορεί στην πίστα του Nurburgring και στους γύρω δρόμους.

Η εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση i5 M60, λόγω των μεγαλύτερων φρένων με τις κόκκινες δαγκάνες και της πιο διακριτικής αεροτομής στο πίσω μέρος του ηλεκτρικού οχήματος. Πάντως μοιάζει αρκετά με το ηλεκτρικό sedan που είχαμε κατασκοπεύσει πριν από λίγο καιρό.

Η i5 M60 πιθανότατα θα βρίσκεται στην κορυφή των εκδόσεων απόδοσης της σειράς 5, με εξαίρεση, ασφαλώς, την M5. Όσο για το κινητήριο σύνολο, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες.

Μπορούμε να πάρουμε ως μέτρο αναφοράς την iX M60, που αποδίδει ισχύ 618 PS και ροπή 1.100 Nm και δεν αποκλείεται να μοιράζονται τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες.

Όμως, σε περίπτωση που οι Βαυαροί θέλουν να διατηρήσουν στην «κορυφή» την iX M60, θα πρέπει να περιμένουμε μια μικρή μείωση στην ιπποδύναμη για την i5 M60. Αλλά ακόμα και έτσι, δύσκολα θα δούμε λιγότερα από 590 PS για το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς 5.

Άλλωστε, λόγω του χαμηλότερου βάρους της μπορούμε να υποθέσουμε ότι η i5 M60 θα είναι πιο «διασκεδαστική» στην οδήγηση και σαφώς πιο γρήγορη από την iX M60, η οποία χρειάζεται 3,8 sec. για τα 0-100 km/h και έχει τελική ταχύτητα 250 km/h.

Η i5 αναμένεται να ακολουθεί τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς 5, υιοθετώντας το σύστημα iDrive 8, με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της να διαθέτει μία διάταξη διπλής οθόνης.

Η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το πότε σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα i5. Το πιο λογικό σενάριο είναι αυτό να συμβεί στις αρχές του 2023, αν και απομένουν ακόμα αρκετές μέρες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα μας άρεσε να μας εκπλήξει η BMW.

Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις, προβλέπεται να φτάσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2023.