Η Porsche 911 Dakar όπως δεν την έχεις ξαναδεί (photos)


Μπορεί η γερμανική φίρμα να έχει ήδη παρουσιάσει την off-road έκδοση της 911, αλλά αυτή τη φορά σας τη δείχνουμε... όπως πραγματικά είναι!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 21/1/2023

H Porsche παρουσίασε την 911 Dakar στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, την εντυπωσιακή έκδοση της 911 με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ικανή να κινηθεί σε όλες τις επιφάνειες και να «παίξει» σε off-road καταστάσεις.

Εμπνευσμένη από το θρίαμβο του 1984 στο ράλι Paris-Dakar, η γερμανική εταιρεία επέλεξε να την παρουσιάσει στη μπλε-λευκή διχρωμία, με κόκκινες και χρυσές λεπτομέρειες. Πρόκειται για το προαιρετικό πακέτο Rally Design που παραπέμπει στα αγωνιστικό livery, το οποίο η εταιρεία «προκρίνει» για το μοντέλο.

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα απόκτησής της και με διάφορους άλλους χρωματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός φινιρίσματος Martini. Ωστόσο, ο κατασκοπευτικός φακός μας την «πέτυχε» στην πρώτη της «απλή βόλτα» στα χιόνια, με «φυσιολογική» εμφάνιση.

Το συγκεκριμένο αντίγραφο είναι βαμμένο σε απλό ασημί χρώμα και μοιάζει να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον - και ας είναι χιονισμένο. Ίσως πρόκειται για ένα μοντέλο προπαραγωγής, το οποίο να ανήκει στην ίδια την εταιρεία.

Φυσικά, από τη στιγμή που έχει γίνει η επίσημη παρουσίαση, δεν υπάρχει ίχνος καμουφλάζ στο αμάξωμα και αυτό μας επιτρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες πεντακάθαρα, χωρίς τις ιδιαίτερες χρωματικές επιλογές της παρουσίασης.

Το χαρακτηριστικό της Dakar είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 50 mm μεγαλύτερη από την 911 Carerra, ενώ η απόσταση μπορεί να μεγαλώσει επιπλέον κατά 30 mm όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται ο ίδιος 6κύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 L που κινεί την 911 Carrera 4 GTS, με απόδοση 480 PS και 570 Nm. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 km/h.