Η Porsche 911 GT3 με την τεράστια πτέρυγα αλλάζει στο πίσω μέρος (photos)


Τα χιόνια της Βόρειας Ευρώπης, δεν πτοούν την «καυτή» 911 GT3, η οποία ετοιμάζεται να αποκτήσει facelift έκδοση με αισθητικές διαφοροποιήσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 13/12/2022

Η Porsche… έχει κατασκηνώσει στις χιονισμένες περιοχές κοντά στον αρκτικό κύκλο, υποβάλλοντας αρκετά πρωτότυπά της σε απαιτητικές δοκιμές στα χιόνια.

Πριν από λίγες μέρες, σας παρουσιάσαμε την facelift έκδοση της 911 GT3 Touring. Την ακολουθούσε η συλλεκτική 911 ST, την οποία είχαμε κατασκοπεύσει νωρίτερα σε βόλτα υπό βροχή σε πιο «ζεστές» περιοχές.

Τώρα, ήρθε η σειρά της «απλής» facelift έκδοσης της 911 GT3 να εντοπιστεί από τον κατασκοπευτικό φακό μας. Απλή, μεν, αλλά με εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα, η οποία δεν υπάρχει στην Touring.

Φαίνεται ότι αυτό το διάστημα η γερμανική εταιρεία αναπτύσσει σχεδιαστικά το πίσω τμήμα της 911 GT3. Ωστόσο οι διαφοροποιήσεις δεν είναι ορατές στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, καθώς υπάρχουν καλύμματα πάνω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Κοιτώντας χαμηλότερα, ο χώρος για την πινακίδα κυκλοφορίας δείχνει να είναι πιο «χωμένος» στο αμάξωμα, ενώ οι διπλές, κυκλικές, απολήξεις της εξάτμισης διατηρούνται στο κέντρο.

Αντίθετα, όλα παραμένουν ίδια με την τρέχουσα έκδοση στο εμπρός τμήμα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανενός είδους καμουφλάζ που να μας εμποδίζει τη θέαση. Η γενιάς 992.2 GT3 διατηρεί το μεγάλο άνοιγμα στην κάτω μάσκα και τις διπλές σχισμές στο καπό.

Απαράλλαχτη μοιάζει η εικόνα και στο πλάι. Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι οι τροποποιήσεις που ασφαλώς και θα υπάρξουν, θα εφαρμοστούν σε μεταγενέστερο στάδιο εξέλιξης των πρωτότυπων.

Οι κατασκοπευτικές λήψεις δεν μας δίνουν εικόνα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η ανανεωμένη 911 Carrera θα έχει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μένει να αποδειχθεί αν η Porsche θα τον «αξιοποιήσει» και στην GT3.

Πέρα από τις στυλιστικές αναθεωρήσεις για την GT3, είναι επίσης πιθανό να υπάρξει και κάποια αναβάθμιση στον ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα 4,0 L, που στο τρέχον μοντέλο αποδίδει ισχύ 510 PS και 469 Nm ροπής.

Όσο για την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής, δεν την αναμένουμε ιδιαίτερα σύντομα. Άλλωστε η Porsche ετοιμάζει συνολική ανανέωση της 911, άρα θα προηγηθεί η αποκάλυψη των εκδόσεων Carrera.