Η Porsche 911 GT3 RS βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη


Η νέα 911 GT3 RS της σύγχρονης γενιάς 992 πιάστηκε για μία ακόμα φορά κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης της στη διάσημη πίστα του Nurburgring. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 20/8/2021

Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν την πολυαναμενόμενη 911 GT3 RS της σύγχρονης γενιάς 992 κατά τη διάρκεια των δοκιμών της.

Το λιγότερο καμουφλάζ πάνω στο αμάξωμα μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τις εξόδους αέρα στο μπροστινό καπό για πρώτη φορά και μπορούμε να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα για την τεράστια πίσω πτέρυγα, καθώς και αυτή φοράει λιγότερο καμουφλάζ.

Οι εισαγωγές αέρα πάνω από τα μπροστινά φτερά είναι ακόμα καλυμμένες, αλλά φαίνονται αρκετά κάτω από το πλαστικό κάλυμμα, όπως καλυμμένες είναι και οι εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά και οι γωνίες του πίσω προφυλακτήρα.

Η ισχύς θα προέλθει από έναν ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο boxer κινητήρα που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ κάπου μεταξύ 540 και 580 ίππων και θα συνδυάζεται με κιβώτιο PDK.

Όπως και η τρέχουσα έκδοση, η νέα 911 GT3 RS θα είναι διαθέσιμη μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Σημειώνουμε πως ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 510 άλογα στην «απλή» GT3, αλλά εκεί υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ του PDK και ενός χειροκίνητου κιβωτίου.

Το ντεμπούτο της νέας 911 GT3 RS αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022.