Η Porsche 911 ST βγάζει το κάλυμμα!


Η όρεξη της Porsche άνοιξε για τα καλά και μετά την επίσημη αποκάλυψη της 911 Sport Classic ετοιμάζει το επόμενο μοντέλο της σειράς Heritage. Ιδού η 911 ST!

  • PHOTOS: CARPIX
  • 11/5/2022

Η Porsche 911 Sport Classic είναι πλέον γεγονός και επίσημα, επομένως η ώρα ήρθε για την Porsche για να αρχίσει την εξέλιξη του επόμενου μοντέλου της σειράς Heritage. Ποια είναι όμως η 911 ST;

Η αρχική ST εξελίχθηκε ως αγωνιστικό αυτοκίνητο το 1970 και κατασκευάστηκε μόνο σε 24 μονάδες. Ο στόχος των μηχανικών της Porsche ήταν να φτιάξουν την ελαφρύτερη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ, εκείνη την εποχή.

Βέβαια, η νέα 911 ST δεν θα είναι και τόσο ελαφριά, αφού θα βασίζεται στην 992 GT3 Touring, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίζει από το να πουλάει σαν ζεστά ψωμάκια.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το αμάξωμα της GT3 Touring φαίνεται να είναι ελαφρώς τροποποιημένο με την οροφή με τα δύο φουσκώματα να ξεχωρίζει.

Φαίνεται επίσης ότι η επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί το φαρδύτερο αμάξωμα της 911 turbo και μπορούμε να δούμε μερικά αεροδυναμικά βοηθήματα στο πίσω μέρος του μπροστινού φτερού προς την πόρτα. Και μιλώντας για την πόρτα, βλέπουμε ότι το σχήμα μοιάζει πολύ με αυτή της GT3 RS και μπορούμε να διακρίνουμε τις πιο κλασικές χειρολαβές θυρών που θα αποκτήσουν τόσο η ST όσο και η GT3 RS. Αυτά τα χερούλια των θυρών θα είναι σαφώς ελαφρύτερα και πιο όμορφα. Τέλος, διακρίνεται το σήμα Heritage να δεσπόζει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Τεχνικά, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν πιο ελαφριά υλικά για να γίνει αυτή η 911 η ελαφρύτερη της τρέχουσας γενιάς 992 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η ισχύς πιθανότατα δεν θα αλλάξει πολύ σε σύγκριση με το GT3, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες όσο συνεχίζεται η εξέλιξη της νέας 911 ST.