Η Porsche ετοιμάζει μια «άγρια» Taycan GT και την επόμενη Sport Turismo (photos)


Ο κατασκοπευτικός φακός εντόπισε τρία πρωτότυπα της Porsche Taycan, με την γερμανική εταιρία να ετοιμάζει ακόμα πιο γρήγορη έκδοση για το sport EV.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/10/2022

H Porsche δεν ετοιμάζει μόνο μια πιο «καυτή», GT έκδοση, της Taycan, αλλά έχει στον προγραμματισμό της και μια ανανέωση.

Εντοπίσαμε τρία πρωτότυπα να βγαίνουν από έναν από τους προμηθευτές της εταιρείας, έξω από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της Porsche κοντά στο Nurburgring. Πρόκειται για δύο Taycan Sport Sedan και ένα Taycan Sport Turismo, όλα με κάποιο καμουφλάζ.

Όλα έχουν έναν καλυμμένο εμπρός προφυλακτήρα με μαύρη ταινία, που κρύβει μια νέα σχεδίαση, και τα δύο sedan έχουν επίσης κάποιο καμουφλάζ στον πίσω προφυλακτήρα. Φαίνεται επίσης ότι τα πίσω φώτα έχουν αλλάξει κάποιες αλλαγές.

Με βάση το στιλ του αμαξώματος της sedan έκδοσης, δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια σπορ GT έκδοση του EV. Από το πλάι, μπορείτε να δείτε ότι αυτό το όχημα έχει ένα εμφανές roll cage και αγωνιστικό κάθισμα στην καμπίνα. Η Porsche εγκαθιστά συχνά αυτά τα εξαρτήματα ασφαλείας στα οχήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά τα αφαιρεί για την έκδοση παραγωγής.

Το συγκεκριμένο Taycan έχει ζάντες πέντε ακτίνων με πολύπλοκο σχέδιο. Οι μεγάλες, κίτρινες δαγκάνες υποδεικνύουν ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει φρένα από ανθρακονήματα. Όσο για το πίσω μέρος, υπάρχει μια αεροτομή, μικρή για την Sport Turismo facelift.

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η Porsche οδηγεί πάντα τα πρωτότυπα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν περιμένουμε να κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το τέλος του 2023. Το πιθανότερο είναι να περιμένουμε μέχρι το 2024.