Η «θηριώδης» Mercedes E-Class Estate στην plug-in υβριδική της έκδοση (photos)


Η επόμενη γενιά της E-Class Estate θα έχει ιδιαίτερη σχεδίαση στο πλάι και θα προσφέρεται με πλήρη γκάμα κινητήρων, mild και plug-in hybrid.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 18/11/2022

Κατασκοπεύσαμε και πάλι τη νέα Mercedes E-Class Estate, ωστόσο αυτή τη φορά «πετύχαμε» την plug-in υβριδική έκδοση. Η θύρα του φορτιστή στο πίσω αριστερό φτερό είναι αυτή που «προδίδει» το χαρακτήρα του κινητήριου συνόλου.

Στο υπόλοιπο αμάξωμα, δεν φαίνονται διαφορές σε σχέση με το αποκλειστικά θερμικό μοντέλο. Η οριζόντια μπάρα στη μάσκα μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την κλασική έκδοση και όχι κάποια AMG παραλλαγή. Δυστυχώς, το καμουφλάζ κρύβει τις περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Μπορούμε να έχουμε μια περιορισμένη ιδέα για τους προβολείς, οι οποίοι έχουν τα φώτα πορείας στην κορυφή τους.

Η Mercedes προσπαθεί να κρύψει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως η σχεδίαση στο κάτω τμήμα των θυρών. Δεν μπορούμε να δούμε με βεβαιότητα, αλλά το πρωτότυπο μοιάζει να έχει πανοραμική οροφή, η οποία θα είναι μεγαλύτερη, για να εξασφαλιστεί ο πρόσθετος χώρος για το πορτμπαγκάζ.

Τα πίσω φώτα φαίνεται να έχουν ένα ενδιαφέρον σχήμα με ένα κυρτό τμήμα στο κάτω μέρος. Ο πίσω προφυλακτήρας κρύβει τους σωλήνες της εξάτμισης, αλλά τα κατασκοπευτικά πλάνα δείχνουν εξόδους για τα μοντέλα AMG. Τα μαύρα τμήματα στο εξωτερικό καλύπτουν διάφορους αισθητήρες, επομένως περιμένετε το μοντέλο να διαθέτει προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού.

Κάποιες στιγμιαίες ματιές στο εσωτερικό της νέας E-Class αλλά και η εκτίμηση ότι η καμπίνα θα είναι εμπνευσμένη από τις C-Class και S-Class μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι θα υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια οθόνη infotainment κάθετου προσανατολισμού, αλλά τοποθετημένη υπό γωνία στην κεντρική κονσόλα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η νέα E-Class θα έχει στάνταρ ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα, αλλά αναμένεται να διατίθεται και με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε plug-in εκδόσεις.

Το ντεμπούτο της νέας E-Class αναμένεται πιθανότατα στις αρχές του 2023. Δεν είναι σαφές αν η sedan έκδοση θα παρουσιαστεί μαζί με την Estate.