H Volkswagen προσπαθεί να «κρύψει» την facelift έκδοση του Touareg, αλλά δεν τα καταφέρνει (photos)


Τρία έξυπνα καμουφλαρισμένα Volkswagen Touareg, ανοίγουν το δρόμο της επίσημης παρουσίασης για την facelift έκδοση του δημοφιλούς SUV.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 18/1/2023

Το Volkswagen Touareg συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής το 2022, με την γερμανική εταιρεία να λανσάρει μια επετειακή έκδοση.

Πλέον, η 3η γενιά του δημοφιλούς SUV συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής και έφτασε η ώρα για την ανανέωσή της. Πριν από περίπου 6 μήνες είδαμε ένα πρωτότυπο της facelift έκδοσης να δοκιμάζεται και πλέον επανερχόμαστε με φωτογραφίες από 3 πρωτότυπα στα χιόνια.

Η πρώτη αίσθηση που αποκομίζει κανείς παρατηρώντας τα αυτοκίνητα είναι πως αποκαλύπτονται εντελώς στα μάτια μας. Ωστόσο, αυτό αποτελεί… αυταπάτη. Η Volkswagen χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή έξυπνου καμουφλάζ στα πρωτότυπά της, το οποίο συνήθως αποτελείται από ψεύτικα πάνελ και αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος.

Παρόλα αυτά, μπορούμε να διακρίνουμε σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός μέρος, που αφορούν τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τη μάσκα αλλά και τα φωτιστικά σώματα. Ασφαλώς δεν είναι τα τελικά φώτα παραγωγής, ωστόσο σίγουρα περιμένουμε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Περνώντας στο πλάι, αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, στο πίσω μέρος θα υπάρξουν αλλαγές, που σίγουρα θα αφορούν τα φώτα.

Και πάλι το έξυπνο καμουφλάζ δε μας αφήνει να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για το σχήμα τους, οπότε θα περιμένουμε την επόμενη φορά που θα το συναντήσουμε.

Ένα εκ των αυτοκινήτων φέρει σήμα eHybrid στην πόρτα του χώρου αποσκευών, οπότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την plug-in hybrid έκδοση. Πάντως, δε μοιάζει με το Touareg R των 462 PS και των 700 Nm από τον 3λιτρο V6 turbo κινητήρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα κινητήρια σύνολα δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως συμβαίνει και με τη σχεδίαση του εσωτερικού του. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Η παρουσίαση της facelift έκδοσης του Volkswagen Touareg αναμένεται εντός του 2023.