Και νέες δοκιμές για το Range Rover Sport - Πότε έρχεται


Μετά τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε τον Ιούνιο, έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες από την επόμενη γενιά Range Rover Sport.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 20/7/2021

Είναι η δεύτερη φορά που ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη μας εντόπισε το επερχόμενο Range RoverSportνα κάνει δοκιμές εξέλιξης. Η νέα και τρίτη γενιά του Range Rover Sport λέγεται ότι θα είναι περισσότερο μία εξέλιξη της τρέχουσας με πλήρως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που θα προέρχονται από την BMW.

Η βάση του νέου Range Rover Sport θα είναι η νέα πλατφόρμα της Jaguar Land Rover που ονομάζεται MLA. Η πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) θα κάνει το ντεμπούτο της με το «κανονικό» Range Rover αργότερα φέτος και είναι έτοιμη να εξοπλιστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και πλήρως ηλεκτρικό.

Εμφανιασικά, στο Range Rover Sport μπορούμε να δούμε το μικρότερο αμάξωμα σε σύγκριση με το κανονικό Range Rover. Το μεταξόνιο μοιάζει να είναι το ίδιο με το τρέχον μοντέλο, αλλά με μικρότερους προβόλους εμπρός και πίσω. Φυσικά υπάρχει ακόμα πολύ καμουφλάζ γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά περιμένουμε τόσο πιο κομψή εμφάνιση με πιο λεπτά και οριζόντια φώτα. Στο εμπρός τμήμα η γρίλια φαίνεται να έχει πιο ορθογώνιο σχήμα πλέον.

Το ντεμπούτο του Range Rover Sport θα γίνει πιθανότατα στο τέλος του 2022 και το λανσάρισμα στις αρχές του 2023.