Κι όμως, η Mercedes CLE Convertible αντέχει και στους -22 βαθμούς Κελσίου (photos)


Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές της νέας CLE, η οποία θα «ενώσει» τις C-Class και E-Class Coupe και Convertible εκδόσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 2/2/2023

Για πρώτη φορά ο κατασκοπευτικός φακός μας συνάντησε μία πρωτότυπη εκδοχή της νέας Mercedes CLE πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο, στην Convertible έκδοσή της.

Ήταν η εποχή που μάθαμε ότι τελικά δεν πρόκειται να διαδεχθεί μόνο την τρέχουσα C-Class, αλλά ουσιαστικά θα πράξει το ίδιο και για την αντίστοιχη E-Class, με την γερμανική εταιρεία να προχωρά σε ενοποίηση της γκάμας της.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις coupe εκδόσεις, τις οποίες επίσης έχουμε συναντήσει να δοκιμάζονται τόσο γύρω από το Nurburgring, όσο και μέσα στη διάσημη πίστα. Στην τελευταία, μάλιστα, είχαμε πρόσβαση και στο εσωτερικό της.

Η Mercedes συνεχίζει τις δοκιμές της νέας CLE, η οποία θα έχει και PHEV αλλά και AMG εκδόσεις και αυτή τη φορά σας παρουσιάζουμε νέες φωτογραφίες της Convertible, η οποία τέσταρε τις αντοχές της στα χιόνια και σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -22 βαθμούς Κελσίου!

Από τη σχεδίαση της μάσκας, με την οριζόντια και όχι κάθετη «γραμμή», μπορούμε να δούμε ότι αυτή είναι η στάνταρ έκδοση της CLE και όχι κάποια από τις εκδόσεις AMG. Η ομάδα ανάπτυξης διατηρεί το υπόλοιπο όχημα κάτω από καμουφλάζ.

Περνώντας στο πλάι, μπορούμε να αντιληφθούμε το μεγάλο μήκος του καπό και το απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει φωτιστικά σώματα με καμπύλο τμήμα. Συνολικά, αναμένεται να υπάρχει αρκετή ομοιότητα με την sedan έκδοση της C-Class.

Η CLE-Class θα είναι διαθέσιμη με μια ποικιλία κινητήρων. Έχουμε δει ακόμη και plug-in υβριδικές παραλλαγές σε προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις. Το κορυφαίο μοντέλο AMG 63 θα πρέπει να μοιράζεται το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με την πιο «καυτή» C-Class, σε μια συνδυαστική απόδοση 680 PS και 1.020 Nm ροπής.

Η παρουσίαση της νέας CLE αναμένεται προς το τέλος του έτους, ίσως και στις αρχές του 2024.