KIA EV9: Με φώτα παραγωγής, έτοιμο για την παρουσίασή του (photos)


Το επιβλητικό ηλεκτρικό SUV με τις 3 σειρές καθισμάτων, ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξής του, πριν τα αποκαλυπτήρια εντός των επόμενων 3 μηνών.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/2/2023

Η KIA μπαίνει στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του ολοκαίνουριου EV9, το επιβλητικού ηλεκτρικού SUV με τις 3 σειρές καθισμάτων, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Πριν από 6 μήνες, οι Κορεάτες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών του, που περιελάμβανε οδήγηση σε λόφο αναρρίχησης 4WD, σε πίστα ανώμαλου εδάφους, ακόμα και σε βαθιά νερά.

Εμείς είχαμε ήδη τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές του φωτογραφίες, αλλά και ένα νέο πακέτο από το Nurburgring, στο οποίο μάς αποκάλυπτε και το εσωτερικό του.

Αυτή τη φορά έχουμε νέες φωτογραφίες, με το πρωτότυπο να φορά τα φώτα παραγωγής και στις δύο άκρες του. Ωστόσο το έντονο καμουφλάζ, αποτελούμενο από πάνελ, δε μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πλήρως το σχήμα τους.

H ΚΙΑ προσπαθεί να κρύψει τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, με τις τετραγωνισμένες γραμμές, μιας και φαίνεται ότι το πρωτότυπο έχει το αμάξωμα της τελικής παραγωγής. Η βασική έμπνευση προέρχεται από το concept car που παρουσιάστηκε το 2021, αλλά σαφώς θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Από τις φωτογραφίες του εσωτερικού που είχαμε στη διάθεσή μας στο παρελθόν, γνωρίζουμε ότι θα έχει μια οθόνη χαμηλού προφίλ πίσω από το τιμόνι, παίζοντας το ρόλο του πίνακα οργάνων και μια άλλη κάθετη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, για το σύστημα infotainment.

Tο EV9 θα βασίζεται σε μια μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας E-GMP. Οι Κορεάτες έχουν τονίσει ότι θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,0 sec. αλλά προφανώς αυτή η επίδοση θα πρέπει να αντιστοιχεί στην GT έκδοσή του, ενώ η αυτονομία εκτιμάται περίπου στα 540 km, ανάλογα, ασφαλώς, με την παραλλαγή.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την απόδοση του ηλεκτρικού κινητήριο συνόλου και τις προδιαγραφές της μπαταρίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η παρουσίασή του αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.