Ξεκίνησαν οι δοκιμές της εντυπωσιακής ηλεκτρικής Mercedes EQG (photos)


Το «τέρας» G-Wagen ετοιμάζεται να αποκτήσει και ηλεκτρική εκδοχή, η οποία δοκιμάζεται αυτή την εποχή στα χιόνια.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 14/1/2023

H ηλεκτρική γκάμα της Mercedes περιμένει να υποδεχθεί το νέο της μέλος: Την EQG, την EV αδερφή της G-Wagen, η οποία έχει αποκαλυφθεί ως concept car και την «πετύχαμε» στη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος δοκιμών της.

Βασισμένη στην τελευταία έκδοση της G-Class, με την κωδική ονομασία W463, η EQG είναι κατασκευασμένη σε μια τροποποιημένη έκδοση του πλαισίου - σκάλα από χάλυβα που χρησιμοποιείται από μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσης και θα κατασκευαστεί παράλληλα με την θερμική G Class στο συνεργαζόμενο Magna Steyr's εργοστάσιο στο Γκρατς της Αυστρίας.

Εμφανισιακά, οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες σε σχέση με την ICE G, με πιο εμφατική την κλειστή μάσκα και τον τροποποιημένο σχεδιασμό προφυλακτήρα. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει καμουφλάζ σε μαύρο-μπλε χρώμα και μοιάζει αρκετά με το concept car που έχει παρουσιαστεί.

Τα πίσω φτερά έχουν μακριές τρύπες σε σχήμα οβάλ, που μπορεί να χρησιμεύουν για την κατεύθυνση του αέρα προς τα φρένα, με όφελος την ψύξη τους. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι στο πίσω μέρος δεν υπάρχει εφεδρικός τροχός, κάτι που περιμένουμε να δούμε σε μια G-Class.

Η Mercedes δεν έχει ενημερώσει σχετικά με την ισχύ και τη ροπή της EQG, αλλά γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει και μια έκδοση AMG. Η τετρακίνηση θα είναι δεδομένη, καθώς αναμένουμε να υπάρχουν τέσσερις ισχυροί ηλεκτροκινητήρες.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι θα διαθέτει ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και άκαμπτο πίσω άξονα. Ασφαλώς θα διατηρεί τα off-road χαρακτηριστικά του θερμικού μοντέλου, έχοντας χαμηλό κέντρο βάρους από το πακέτο μπαταριών με το οποίο θα είναι εφοδιασμένη.

Η παρουσίασή της δε θα γίνει σύντομα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποκαλυφθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, για να φτάσει στις εκθέσεις στις αρχές του 2024.