Ξεχωριστή προσθήκη: Ο «ιδιαίτερος» αεραγωγός της νέας Mercedes-AMG GT (photos)


Η δίθυρη «καυτή» coupe έκδοση χάνει ακόμα περισσότερο καμουφλάζ και δείχνει τα μοναδικά σχεδιαστικά της στοιχεία.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 28/5/2023

Η επανασχεδιασμένη Mercedes-AMG GT coupe έχει βρεθεί στο «δρόμο» των συνεργατών της αρκετές φορές στο παρελθόν, τόσο στη δίθυρη όσο και στην τετράθυρη εκδοχή της.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και το ντεμπούτο της πλησιάζει, η ποσότητα του καμουφλάζ που καλύπτει καίρια σημεία του αμαξώματος όλο και μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να διακρίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο design της.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο της δίθυρης έκδοσης που σάς παρουσιάζουμε έχει τη λιγότερη ποσότητα camo από όλα τα προηγούμενα. Και αν το πίσω μέρος είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένο και το εμπρός κρύβει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του, στο πλάι η κατάσταση είναι σχεδόν ιδανική.

Η ποσότητα του καμουφλάζ είναι απειροελάχιστη, σε τέτοιο βαθμό που για πρώτη φορά είναι ευδιάκριτοι οι ξεχωριστοί αεραγωγοί που υπάρχουν στα εμπρός φτερά, με μεταλλικές «πινελιές».

Αυτοί έρχονται ως «συνέχεια» του νέου εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει κάθετες αεροκουρτίνες καθώς και διαχωριστή. Το «επιθετικό» εμπρός μέρος ενισχύεται από την καινούρια σχεδίαση της μάσκας και τους μοναδικούς προβολείς.

Συνολικά, η σχεδιαστική φιλοσοφία της Coupe έκδοσης δείχνει σαφώς επηρεασμένη από την SL convertible. Από προηγούμενες φωτογραφίες γνωρίζουμε ότι θα υιοθετήσει μια διάταξη 2 & 2 καθισμάτων, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη 11,9 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Tέλος, τα κινητήρια σύνολα αναμένεται να προέλθουν από την AMG SL Roadster, με τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L, που αποδίδει 476 PS (GT 55) και 585 PS (GT 63).