Mercedes CLE: Δύο μοντέλα σε ένα!


Όταν εντοπίσαμε για πρώτη φορά τα πρωτότυπα της Mercedes να κάνουν δοκιμές εξέλιξης ήμασταν σίγουροι ότι ήταν μπροστά μας η νέα C-Class Convertible, αλλά έκτοτε οι νέες πληροφορίες δείχνουν ότι είναι στην πραγματικότητα το εντελώς νέο μοντέλο που θα ονομάζεται CLE.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 21/10/2021

Τόσο οι Convertible όσο και οι κουπέ εκδόσεις της C-Class και της E-Class είναι μοντέλα σε μια κατηγορία που έχει χάσει το ενδιαφέρον μεταξύ των αγοραστών. Έτσι, η Mercedes δεν ήθελε πολύ να ακυρώσει τα σχέδια για εξέλιξη νέας γενιάς και να τα αντικαταστήσει με κάτι που θα βρίσκεται στη μέση σχετικά με το μέγεθος. Η Mercedes λέγεται ότι δεν θα αργήσει να παρουσιάσει την νέα CLE που θα φτάσει τόσο ως κουπέ, όσο και ως κάμπριο όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές εικόνες.

Η Audi με το A5 και η BMW με τη Σειρά 4 συνεχίζουν την παρουσία τους σε αυτές τις κατηγορίες, οπότε η Mercedes δεν μπορεί να «αφήσει» την αγορά στους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της. Γεγονός είναι ότι η Audi και η BMW δεν έχουν μόνο Coupe και Convertible, αλλά και Sportback/GranCoupe έκδοση των αυτοκινήτων τους, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε μια 4θυρη κουπέ έκδοση της CLE αργότερα.

Η πρωτότυπη CLE Convertible που εντοπίσαμε εδώ κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring εξακολουθεί να είναι καλυμμένη με πολύ καμουφλάζ. Μερικές προηγούμενες φωτογραφίες από δοκιμές στη Σουηδία έδειξαν ένα σύνολο 3 πρωτοτύπων CLE να δοκιμάζεται μαζί με μία C-Class Convertible.

Η σχεδίαση λέγεται ότι θα διαφέρει από την C-Class για να την κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο, με πιο σπορ στάση. Το μπροστινό μέρος θα έχει πιο λεπτούς προβολείς και ένα «δικό» του πρόσωπο σε σύγκριση με την C-Class.

Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι η νέα CLE θα μοιραστεί την πλατφόρμα και τα περισσότερα κινητήρια σύνολά της με τη νέα C-Class όταν βγει στην αγορά στο τέλος του 2022.