Mercedes GLC Coupe: Πανέτοιμη... και πιο κομψή από την SUV έκδοση (photos)


Οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της coupe έκδοσης του SUV που παρουσιάστηκε πριν από 4 μήνες, δείχνουν την πρόοδο που υπάρχει στη σχεδίασή της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 27/10/2022

Η Mercedes GLC παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο και πλέον αναμένουμε την coupe έκδοσή της, για την οποία έχουμε νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της από το Nurburgring.

Όπως είναι γνωστό, η GLC Coupe θα μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος της σχεδίασής της με την SUV έκδοση, εκτός από την πιο σπορ εμφάνιση και την κεκλιμένη οροφή. 

Αν και το εμπρός μέρος διατηρεί το καμουφλάζ, μπορούμε να καταλάβουμε ότι μοιάζει αρκετά με το βασικό μοντέλο, τουλάχιστον όσον αφορά τη μάσκα και τους προβολείς. Ωστόσο το καπό έχει δύο «πτυχές», σε αντίθεση με το SUV που έχει τέσσερις, ενώ στο πλάι, διαφοροποιείται ελαφρώς στο κάτω μέρος των θυρών, ιδίως στο πίσω τμήμα.

Περνώντας στο πίσω μέρος, παρατηρούμε μια ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση, με την αεροτομή να είναι στο τελείωμα της θύρας του πορτμπαγκάζ και όχι πάνω από το πίσω τζάμι. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι πλήρως καμουφλαρισμένος, όμως η διάταξη της εξάτμισης είναι εμφανής. Είναι δύσκολο να δούμε αν τα πίσω φώτα θα είναι ελαφρώς διαφορετικά ή αν θα μιμηθούν αυτά της GLC.

Η τελευταία γενιά GLC είχε επίσης και τις δύο εκδόσεις και τα στοιχεία πωλήσεων της coupe είναι αρκετά ισχυρά για να τη διατηρήσουν και για τη νέα «φουρνιά».

Τα κινητήρια σύνολα θα μοιράζονται με την GLC SUV, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο εκδόσεων AMG, και οι δύο με τετρακύλινδρους κινητήρες. Το ήπιο υβριδικό θα είναι πιθανότατα στάνταρ και κάποιες plug-in υβριδικές εκδόσεις θα είναι επίσης διαθέσιμες.

Το κορυφαίο μοντέλο θα είναι η AMG 63 S E Performance και όπως είναι λογικό θα μοιράζεται τον κινητήρα της με την Mercedes AMG C63 S E Performance που πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό της, ωστόσο με βάση τις προηγούμενες σχετικές λήψεις που είχαμε στη διάθεσή μας, αναμένεται να είναι ίδιο με αυτό της «βασικής» GLC.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα παρουσιαστεί η GLC Coupe, ωστόσο αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, πρέπει να βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, οπότε δεν αναμένεται να περιμένουμε και πολύ.