Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των facelift εκδόσεων της 2ης γενιάς των Mercedes CLA coupe και CLA Shooting Brake φαίνεται ότι φτάνει προς το τέλος της.
Ο κατασκοπευτικός φακός μας εντόπισε δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η παρουσίασή τους μπορεί να γίνει ακόμα και τον Μάρτιο.
Αν συμβεί αυτό, θα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από το ντεμπούτο της Shooting Brake στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.
Σε σχέση με την προηγούμενη «συνάντησή» μας με την Shooting Brake, το επίπεδο του καμουφλάζ παραμένει το ίδιο στο κόκκινο πρωτότυπο και επικεντρώνεται στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και στον μπροστινό προφυλακτήρα. Αυτό ισχύει και για την γκρι coupe έκδοση, αν και η τελευταία μάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα εμπρός φώτα.
Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί αβλεψία των Γερμανών, μιας και τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα μοιάζει να είναι αυτά που χρησιμοποιεί το τρέχον μοντέλο και μάλιστα αλογόνου, τα οποία προσφέρονται σε κάποιες αγορές.
Έτσι κι αλλιώς, περιμένουμε επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και για τις δύο εκδόσεις, είτε με διαφορετικό σχήμα είτε με νέα εσωτερικά γραφικά. Οι facelift εκδόσεις θα έχουν ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μικρές αλλαγές στη μάσκα και στις ζάντες αλουμινίου.
Περνώντας στο εσωτερικό, περιμένουμε ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment MBUX, με ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση στο ταμπλό. Αν και δεν κατέστη δυνατό να έχουμε λήψεις από την καμπίνα, φαίνεται να μην υπάρχει καμουφλάζ σε κανένα σημείο του ταμπλό, δείγμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «ριζοσπαστικές» αλλαγές.
Στη γκάμα των κινητήρων, η Mercedes θα εφοδιάσει τις CLA με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 13 PS, που θα βελτιώσει την απόδοση αλλά και τις εκπομπές ρύπων. Τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι 7 ή 8 σχέσεων.