Μικρό λίφτινγκ για τις Mercedes AMG GLE53 και GLE63!


Η ώρα της ανανέωσης έφτασε και για τις κορυφαίες AMG εκδοχές της GLE. Ποιές αλλαγές θα γίνουν στις AMG GLE 53 και 63.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 17/1/2022

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων οι πρώτες ημέρες του νέου έτους μας έφεραν τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ανανεωμένης Mercedes AMG GLE 63 την περασμένη εβδομάδα, ενώ τώρα ακολούθησαν αυτές του μικρού αδερφού της, AMG GLE 53.

Και οι δύο σπορ δημιουργίες της AMG είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και μόνο τα εμπρός φώτα τους είναι καλυμμένα με καμουφλάζ, ενώ στην περίπτωση της GLE 53 μπορούμε να δούμε ότι και ολόκληρο τον μπροστινό προφυλακτήρα καλυμμένο.

Αλλά, παρά το καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε ότι ο μπροστινός προφυλακτήρας θα αποκτήσει ελαφρώς νέα σχεδίαση και μαζί με τα νέα εμπρός και πίσω φώτα η γερμανική φίρμα θέλει να διατηρήσει την AMG GLE φρέσκια για μερικά ακόμη χρόνια.

Οι μικρές αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου ξεχωρίζει το νέο flat-bottom τιμόνι που έχουμε δει στη νέα C-Class. Φυσικά, περιμένουμε ότι θα δούμε και το ενημερωμένο σύστημα infotainment MBUX που θα συνοδεύεται και από τα πιο πρόσφατα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων με απόδοση 571 ίππων για το «βασικό» μοντέλο της AMG GLE 63, ισχύς που θα ανεβαίνει στους 612 ίππους για την AMG GLE 63 S. Στην περίπτωση της «μικρότερης» AMG GLE 53, η ισχύς θα εξακολουθεί να προέρχεται από τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων επίσης με διπλό τούρμπο που είναι εξοπλισμένος με το ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost.

Το ντεμπούτο των AMG GLE 53 και AMG GLE 63 αναμένεται μέσα στο 2022.