Nέα BMW M2: Μικρότερη, ελαφρύτερη και πισωκίνητη!


Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επερχόμενης BMW M2. Και αυτή τη φορά έχουμε επίσης και μία ιδέα από το εσωτερικό.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 14/7/2021

Ενώ η νέα κουπέ Σειρά 2 παρουσιάστηκε ήδη με τον πλέον επίσημο τρόπο, και οι φήμες οργιάζουν για την hot και κορυφαία Μ2, έχουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την εξέλιξή της.

Η νέα Σειρά 2 κουπέ είναι πλέον το μόνο μοντέλο της BMW κάτω από τις Σειρές 3 και 4 που διατηρεί την κλασσική διάταξη διαμήκης κινητήρας μπροστά-κίνηση πίσω, που σημαίνει όχι μόνο ότι συνεχίζει να προσφέρει την δυναμική οδηγική συμπεριφορά και απόλαυση που μας έχουν συνηθίσει τα κουπέ της βαυαρικής φίρμας, αλλά και ότι θα δούμε μία νέα γενιά της κορυφαίας και ισχυρότερης Μ2.

Η Μ2 με τον κωδικό G87 αναμένεται να λανσαριστεί το 2022 και να περάσει στην αγορά το 2023. Μικρότερη, ελαφρύτερη, πισωκίνητη και διασκεδαστική στην οδήγηση, έχει πάρει το ρόλο της  παλιάς M3.

Η νέα Μ2 θα χτιστεί με βάση την πλατφόρμα CLAR, και θα μοιράζεται πολλά με τις νέες M3/M4. Η ισχύς θα προέρχεται από τον πασπαρτού πλέον 6κύλινδρο σε σειρά twin turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων που θα παρέχει έως και 490 ίππους σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες.

Εμφανισιακά, αναμένονται οι απαραίτητες σπορ πινελιές των εκδόσεων Μ στους προφυλακτήρες και τα φτερά που στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν αρκετά φαρδύτερα.