Νέα BMW σειρά 4 και M440i coupe: «Αγριεμένες» και με πιο σπορ σχεδίαση (photos)


Τρία πρωτότυπα της επερχόμενης facelift έκδοσης παρουσιάζουν τις αλλαγές που περιμένουμε σε λίγους μήνες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 18/3/2023

Η νέα σειρά 4 της BMW, σε αμάξωμα coupe, πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης και είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τρία πρωτότυπα, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Το ασημί, με την τεράστια μάσκα να μην καλύπτεται από καμουφλάζ και τις κυκλικές απολήξεις της εξάτμισης, συνοδεύεται από το πακέτο M Sport, ενώ τα άλλα δύο, στα οποία η μάσκα είναι καλυμμένη, φαίνεται ότι αντιστοιχούν στην πιο ισχυρή παραλλαγή M440i.

Στο εμπρός τμήμα, μπορούμε να δούμε νέους προβολείς με τα φώτα ημέρας LED που έχουμε συναντήσει και σε πρόσφατα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Καινούρια δείχνουν και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ οι αλλαγές στους προφυλακτήρες μοιάζουν μικρές προς το παρόν.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο πρωτότυπο ο προφυλακτήρας είναι από το πακέτο M και υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι θα προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων της γκάμας.

Η BMW αφήνει ακάλυπτα τα πλαϊνά μέρη, καθώς εκεί δεν αναμένεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα, με εξαίρεση ίσως την προσθήκη κάποιων σχεδίων για τις ζάντες αλουμινίου.

Περνώντας στο εσωτερικό, αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα για λήψεις, γνωρίζουμε ότι η νέα σειρά 4 της BMW θα έχει την ενιαία κυρτή οθόνη, που φιλοξενεί την οθόνη 12,3 ιντσών του ψηφιακού πίνακα οργάνων και την οθόνη 14,9 ιντσών του συστήματος infotainment.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι αλλά και νέος επιλογέας ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα.

Όσο για τα άλλα δύο πρωτότυπα της ισχυρής έκδοσης M440i, αυτό που αμέσως ξεχωρίζει είναι ότι σε αντίθεση με τη «βασική» εκδοχή, αμφότερα έχουν καλυμμένη τη μάσκα. Ίσως αυτό να μας προδιαθέτει για κάποια διαφορετική σχεδίαση, με πιο «επιθετικό» σχήμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν έμφαση στα υβριδικά χαρακτηριστικά τους, για αυξημένη απόδοση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παρουσίαση της νέας σειράς 4 αναμένεται εντός του 2023.