Νέα Mercedes E-Class All-Terrain: Η «διαφορετική» επιλογή για off-road (photos)


Συνδυάζει το αμάξωμα ενός station wagon μοντέλου με αυτό ενός crossover, για κίνηση σε κάθε έδαφος.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH ProShots
  • 5/5/2023

Πριν από λίγες μέρες, η Mercedes παρουσίασε την 6η γενιά της E-Class, αποκλειστικά με το sedan αμάξωμα. Πλέον, περιμένουμε και τις υπόλοιπες παραλλαγές, μία εκ των οποίων θα είναι η All-Terrain.

Όπως μπορείτε να δείτε από το πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών που σας παρουσιάζουμε, ουσιαστικά πρόκειται για ένα αμάξωμα station wagon (Estate το ονομάζει η γερμανική φίρμα), το οποίο έχει χαρακτηριστικά… crossover, με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, διαφορετικούς προφυλακτήρες, «φουσκωμένα» φτερά και ποδιές. Όπως λέει το όνομά της, θα είναι ικανή για κίνηση σε όλα τα εδάφη.

Παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να έχουμε μια καλή ιδέα για το επερχόμενο μοντέλο, που ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με την υπάρχουσα έκδοση, η οποία διαθέτει αερανάρτηση, χάρις στην οποία εξασφαλίζεται η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Αν και δεν ήταν εφικτή η φωτογράφιση του εσωτερικού, θεωρείται δεδομένο ότι θα «μεταφερθεί» το νέο, επανασχεδιασμένο, εσωτερικό της νέας E-Class sedan. Χαρακτηριστικό του οι αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και οι κάμερες, μία εκ των οποίων δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom ή Webex.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, παραμένουν ένα «μυστήριο», καθώς δεν περιμένουμε να διατηρηθεί ολόκληρη η πλούσια γκάμα κινητήρων της sedan έκδοση.

Ο ανταγωνισμός είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένος και έντονος, με βασικότερο αντίπαλο το Audi A6 Allroad, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Volvo V90 Cross Country.

Η παρουσίαση της All-Terrain έκδοσης λογικά θα ακολουθήσει αυτή της Estate εντός του 2023, χωρίς να αποκλείεται αμφότερες να συμβούν ταυτόχρονα