Νέα υβριδική Ferrari με V6 κινητήρα εξελίσσεται στο Maranello [video]


Στους ιταλικούς δρόμους κάνει βόλτες καμουφλαρισμένη μια νέα Ferrari για την οποία όλες οι ενδείξεις καταλήγουν πώς πρόκειται για ένα supercar με υβριδική τεχνολογία από την Formula 1.

  • 17/5/2021

Ένα πρωτότυπο που βασίζεται στο αμάξωμα της SF90 Stradale έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους πέριξ της έδρας της Ferrari, με τη μόνη διαφορά πώς ο ήχος της είναι… περίεργος και δεν θυμίζει τον βρυχηθμό, ενός μοτέρ της «σκουντερία». Δεν είναι ο γνωστός ήχος ενός ηλεκτροκινητήρα και ούτε ο ακόμα πιο γνωστός «άγριος» ενός V12 κινητήρα, με αποτέλεσμα οι υποψίες να επικεντρώνονται στο ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το έντονο καμουφλάζ, αφορά το πολυαναμενόμενο υβριδικό V6 supercar της Ferrari που θα ανταγωνιστεί την νέα McLaren Altura.

Δεν είναι μυστικό πως η Ferrari δουλεύει πάνω σε ένα supercar με V6 κινητήρα που θα πλαισιώσει την SF90 των 986 ίππων και πιθανότατα να αντικαταστήσει την V8 F8 Tributo.

Να θυμίσουμε πώς, ο «πατριάρχης» Enzo Ferrari δεν ήταν σύμφωνος με την ιδέα του γιού του Dino για την διάθεση αυτοκινήτων Ferrari με V6 κινητήρες, αφού αυτό που έκανε τη διαφορά στην ιταλική φίρμα ήταν οι V12 κινητήρες. Όμως η αγάπη για τον γιό του έκαμψε τις όποιες ενστάσεις του και έδωσε το πράσινο φώς για το project, ωστόσο για να ξεχωρίσει τα μοντέλα που φορούσαν V6 και V8 κινητήρες και όχι τον αυθεντικό V12, ο Enzo τις ονόμασε «Dino».

Μέχρι σήμερα η Ferrari ακόμα κατασκευάζει αυτοκίνητα με V12 κινητήρες, όπως ήταν το όραμα του ιδρυτή, Enzo. Κατασκευάζει επίσης αυτοκίνητα με V6 και V8 κινητήρες που αντιστοιχούν στο όνειρο του Dino, αλλά ο αριθμός κυλίνδρων των κινητήρων δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει σήμερα μια Ferrari.

Με δεδομένο και την υβριδοποίηση των κινητήρων της Formula 1, η Ιταλική εταιρεία με το νέο supercar θέλει να δώσει την εμπειρία ενός μονοθεσίου στους πελάτες της, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Ένα street legal αυτοκίνητο με υβριδικό κινητήρα V6, όπως αυτό που πιλοτάρουν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz φημολογείται πώς είναι το νέο supercar της Ferrari, για το οποίο δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερα στοιχεία.