Νέο MINI Aceman: Αποκαλυπτικό και με «καλοκαιρινό» καμουφλάζ - Πόσο μοιάζει με το concept


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της MINI βγήκε στους δρόμους για δοκιμές και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον κατασκοπευτικό φακό.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 19/7/2023

Ένα νέο πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών από το επερχόμενο MINI Aceman κατάφερε να εξασφαλίσει ο συνεργάτης μας και σας τις παρουσιάζουμε. Όπως μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο πραγματοποιεί δοκιμές σε δημόσιους δρόμους έχοντας πετάξει από πάνω του το βαρύ κιτρινόμαυρο καμουφλάζ, επιλέγοντας αυτή τη φορά πιο ανοιχτά χρώματα.

Το μπροστινό μέρος θυμίζει αρκετά το ομώνυμο concept που παρουσιάστηκε πέρυσι ωστόσο το φωτιζόμενο πλαίσιο δεν αναμένεται να περάσει στην έκδοση παραγωγής. Το ίδιο λογικά θα συμβεί και με τις ενσωματωμένες λαβές στις θύρες που στις φωτογραφίες μας έχουν αντικατασταθεί από ένα σετ που εξέχει του αμαξώματος. 

Η οροφή δεν «κόβει» απότομα στο πίσω μέρος και σε αυτό το σημείο έγιναν αρκετές παρεμβάσεις ώστε να προκύψει έξτρα χώρος για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων αλλά και στον χώρο αποσκευών.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε τα γνωστά φωτιστικά σώματα με τη βρετανική σημαία, μία αρκετά ιδιαίτερη αεροτομή καθώς και την κεραία α λα «πτερύγιο καρχαρία». Το εσωτερικό δεν είναι επαρκώς ορατό ωστόσο δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο κατασκευαστής.

Για εξατμίσεις μην ψάχνετε αφού το νέο Mini ACEMAN θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της φίρμας το οποίο από άποψη μεγέθους θα τοποθετηθεί κάτω από το Countryman.

Η πλατφόρμα είναι αυτή που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό hatch της Mini και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την κινεζική Great Wall. Το μήκος του αναμένεται να είναι λίγο πάνω από τα 4 m. και θα διαθέτει άφθονους χώρους στο εσωτερικό.

Η λογική λέει ότι το Mini Aceman έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη από το Clubman για το οποίο έχει ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί και να αποσυρθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.