Νέο πρόσωπο για το Ford Kuga!


Η ώρα της ανανέωσης για το Ford Kuga πλησιάζει και ήδη η εταιρεία με το μπλε οβάλ έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του ανανεωμένου μοντέλου.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 23/3/2022

Ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του επανασχεδιασμένου Ford Kuga εντοπίστηκε σε δοκιμές στη Γερμανία, δείχνοντας μας τα σημεία στα οποία θα εστιάσει η ανανέωση του δίπλα στο τρέχον μοντέλο. Αυτή είναι η δεύτερη εμφάνιση του μοντέλου μετά τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα ανανεωμένα πρωτότυπα «πιάστηκαν» σε δημόσιους δρόμους κοντά στο Nürburgring, ακολουθούμενα από το τρέχον Ford Kuga ST-Line, πιθανόν για μία συγκριτική αξιολόγηση. Συγκρίνοντας τις δύο εκδόσεις μπορούμε να δούμε ότι το μπροστινό μέρος είναι πλήρως επανασχεδιασμένο, με νέους και πιο επιθετικούς προβολείς, με χαμηλότερο καπό, μεγαλύτερη μάσκα που ενσωματώνει τώρα το λογότυπο της Ford και διαφορετικές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Το προφίλ δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος που μοιάζει πανομοιότυπο με το τρέχον μοντέλο παρόλο που είναι καλυμμένο με καμουφλάζ. Η μόνη εξαίρεση είναι τα νέα και πλήρως ακάλυπτα γραφικά των πίσω φώτων για να του δώσουν μία πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό θα περιλαμβάνουν πιθανότατα την προσθήκη της μεγαλύτερης οθόνης αφής 13,2 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC4, όπως έγινε και στο αναβαθμισμένο Ford Focus, νέα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέες επιλογές επένδυσης. Η συνεχιζόμενη έλλειψη chip έχει καταστήσει δύσκολο για την αυτοκινητοβιομηχανία να καλύψει τη ζήτηση για τα χαρακτηριστικά τεχνολογίας, αλλά περιμένουμε ότι το αναβαθμισμένο SUV θα είναι εξοπλισμένο με ολόκληρη τη σουίτα των συστημάτων ασφαλείας ADAS της Ford.

Ο επανασχεδιασμός του SUV πιθανότατα θα περιλαμβάνει μικρές βελτιώσεις στη γκάμα των κινητήρων, καθώς το Kuga προσφέρεται ήδη με μια ποικιλία εξηλεκτρισμένων επιλογών χρησιμοποιώντας τα ήπια υβριδικά, πλήρως υβριδικά και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα της Ford. Η τελευταία επιλογή είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των C-SUV στην Ευρώπη, όπου σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν παραλλαγές PHEV των μοντέλων τους.

Το Kuga τρίτης γενιάς, το οποίο είναι ίδιο με το Escape τέταρτης γενιάς που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε το 2019. Τρία χρόνια αργότερα η Ford είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλύψει την ανανεωμένη έκδοση που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το δεύτερο εξάμηνο του 2022.