Νέο Range Rover Sport SVR: Με τετραπλή εξάτμιση και 625 PS (photos)


Ο συνδυασμός πολυτέλειας και «άγριων» χαρακτηριστικών βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή στο εντυπωσιακό SUV.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 28/3/2023

Η Land Rover ετοιμάζει το νέο Range Rover Sport και ο κατασκοπευτικός φακός μας συνάντησε ένα πρωτότυπο στη διάρκεια των τελευταίων, όπως όλα δείχνουν, χειμερινών δοκιμών του.

H συγκεκριμένη έκδοση είναι η SVR (Special Vehicle Ratings), πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για όχημα με βελτιωμένη απόδοση και κορυφαία σπορ σχεδίαση.

Βέβαια, το εκτεταμένο καμουφλάζ στα κύρια σημεία του αμαξώματος παραμένει - ή, για να είμαστε πιο σωστοί, έχει αυξηθεί - ωστόσο έχουμε δει πιο «αποκαλυπτικές» όψεις του στο παρελθόν και ξέρουμε ότι θα έχει πιο «επιθετική» σχεδίαση.

Όσο για το πίσω μέρος, η ύπαρξη ενός ζευγαριού απολήξεων της εξάτμισης σε κάθε πλευρά «προδίδει» τον «άγριο» χαρακτήρα του αυτοκινήτου, καθώς είναι διαφορετικές από τις τραπεζοειδείς που υπάρχουν σε άλλες εκδόσεις.

Αν και δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυτελούς SUV, γνωρίζουμε ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις. Η οθόνη του πίνακα οργάνων θα είναι 13,7 ιντσών, ενώ αυτή του συστήματος infotainment13,1 ιντσών.

Κάτω από το καπό του αναμένεται να βρίσκεται ο twin-turbo κινητήρας 4,4 L της BMW, που τροφοδοτεί την X5 M Competition και αποδίδει, με τη «μικρή» συνδρομή ηλεκτροκινητήρα, 625 PS και 749 Nm.

Αναμένουμε ότι το Range Rover Sport SVR θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στους επόμενους δύο μήνες.