Νέο Suzuki Jimny Long: Με υβριδικό σύστημα από το Vitara; (Αποκλειστικές φωτό)


Λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα, το Suzuki Jimny 5 Door έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους! Πόσο έχει μεγαλώσει το μεταξόνιο.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 6/7/2022

Με τον προγραμματισμό του λανσαρίσματός του από τη Suzuki να έχει προσδιορισθεί για τα τέλη του 2022, η 5θυρη έκδοση του επιτυχημένου Jimny επιδέχεται τις τελευταίες πινελιές προκειμένου να είναι πανέτοιμη!

Σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες θα έχει την ονομασία Long καθώς θα έχει επιμηκυμένο μεταξόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εσωτερικούς χώρους.

Το Suzuki Jimny Long όπως θα ονομάζεται η 5θυρη εκδοχή του έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 30 εκατοστά (2,55 m), το οποίο και θα επιμηκύνει αναλόγως το μήκος του στα 3,85 m. Τo  πλάτος και το ύψος θα παραμείνουν αμετάβλητα, στα 1,645 m και 1,730 m, αντίστοιχα.

Μυστήριο παραμένει για τη μονάδα κίνησης του Jimny, καθώς ο φωτογράφος μας δεν είχε πρόσβαση στο εμπρός καπώ. Αν και οι πληροφορίες συνέτειναν στο ότι θα χρησιμοποιούσε το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1,5 lt (102PS/130 Nm) από την τρίθυρη έκδοση, ωστόσο το καμουφλαρισμένο μοντέλο κυκλοφορούσε σχεδόν αθόρυβα κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ενσωματώνεται κάποιο είδος υβριδικού συστήματος. Ένας υπετροφοδοτούμενος κινητήρας από τη γκάμα της Suzuki σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα αφενός θα μπορούσε να αντισταθμίσει την απόδοση από το αυξημένο βάρος της 5θυρης έκδοσης, αφετέρου να διατηρήσει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων χαμηλά.

Πιθανόν η μονάδα κίνησης που χρησιμοποιείται και να προέρχεται από την υβριδική έκδοση του Vitara.

Αναμείνατε για περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας.