Ο αντικαταστάτης του Ford Transit/Tourneo Courier βρίσκεται στα σκαριά


Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το μικρό van της Ford, εντοπίστηκε για πρώτη φορά να κάνει δοκιμές σε ορεινές διαδρομές.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 8/9/2022

Το Transit Courier, ή Tourneo Courier, όπως είναι γνωστό με τη μορφή επιβατικού οχήματος, κυκλοφόρησε το 2013. Παρόλο που η Ford προσπάθησε με αυτό το καμουφλαρισμένο όχημα να υπονοήσει ότι θα είναι μια νέα γενιά του ήδη υπάρχοντος μοντέλου, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που δείχνουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο βαν.

Η πιο εμφανής αλλαγή είναι στους προβολείς, οι οποίοι φαίνεται να "δανείζονται" από το Puma. Τα νέα φώτα από μόνα τους δεν σημαίνουν φυσικά ένα νέο πλαίσιο, θα μπορούσαν όμως να αποτελέσουν μέρος ενός ολοκληρωμένου facelift.

Αλλά αυτό το συγκεκριμένο βαν είναι πιο ψηλό από το τωρινό μοντέλο και έχει μια ελαφρώς διαφορετική πίσω πόρτα. Το κάτω τμήμα της πίσω πόρτας είναι αισθητά μακρύτερο, υποδηλώνοντας ότι το όχημα αυτό θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Η επιβατική έκδοση του Tourneo θα ανταγωνιστεί άλλα μίνι βαν όπως η Mercedes T-Class, το Renault Kangoo και το Volkswagen Caddy. Όμως, και οι επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις θα κατασκευαστούν στο ίδιο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Οι κινητήρες βενζίνης 1.0 λίτρου EcoBoost και πετρελαιοκινητήρες 1.5 και 1.6 λίτρων Duratorq εξακολουθούν να είναι πιθανές επιλογές. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά όταν η Ford αποφασίσει να ρίξει το καμουφλάζ από το βαν της. Αλλά τόσο η Mercedes όσο και η Renault προσφέρουν ηλεκτρικές εκδόσεις των βαν τους (τα οποία κατασκευάζονται από την ίδια πλατφόρμα στο ίδιο γαλλικό εργοστάσιο, μαζί με το Nissan Townstar) και αναμένουμε ότι η Ford θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους μέσα στο 2024.